Като странна определи ситуацията с катастрофата на вертолета Ми-17 край

...
Като странна определи ситуацията с катастрофата на вертолета Ми-17 край
Коментари Харесай

Константин Попов: Годишните летателни часове на военните летци са крайно недостатъчни



Като странна дефинира обстановката с злополуката на вертолета Ми-17 край Пловдив ръководителят на парламентарната комисия по защита, някогашен пълководец на Военновъздушните сили и шеф на защитата о.р. ген.  Константин Попов . Във Велико Търново, където комисията организира изнесено съвещание, Попов уточни, че е рано да се каже каква е повода за случая, при който починаха двамата водачи на машината:

" Забележете, починали са хора, които се готвят да избавят хора. Странното е, че в действителност преди третия заход вертолетът е летял добре. Почти пред края на задачата се случва този случай. Не може в такова малко време да се оцени обстановката, да се каже каква е повода ".

Попов уточни, че годишните летателни часове на военните летци са извънредно незадоволителни.

Според някогашния заместник-министър на защитата Симеон Николов случаят с военния хеликоптер се дължи на трайното недофинансиране на модернизацията на българската войска. Николов чака сходни случаи да зачестят, защото бойната техника е извънредно остаряла:

" Още през 2009 година бяха спрени 40 % от бюджета на Министерството на защитата за рационализация на армията, което докара до редица произшествия. Миналата година също почина водач, тази година на Ми-17. Въпрос на време е това да се случи и с МиГ-29 ".

Ден на печал беше разгласен в русенския град Бяла, откъдето е родом 48-годишният Пламен Пантелеев – един от двамата починали водачи в злополуката. Това разгласи кметът на града Димитър Славов :

" Днес е ден на печал в Бяла. Където има всеобщи мероприятия, всички са почнали с едноминутно безмълвие. Какво друго да създадем? "

Въпреки че капитан Панталеев се преместил със фамилията си в Пловдив от дълги години, не е прекъсвал връзката си с родната Бяла, където живеят родителите му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР