Като съседи България и Македония са естествено ориентирани към взаимно

...
Като съседи България и Македония са естествено ориентирани към взаимно
Коментари Харесай

Македония: Договорът с България е резултат от компромиси

Като съседи България и Македония са естествено насочени към взаимно съдействие, съобщи македонският президент Георге Иванов в годишната си тирада в Народното събрание, представена от организация МИА. Говорейки за Договора за другарство, добросъседство и съдействие, Иванов сподели, че той е резултат от взаимни отстъпки, които не могат да задоволят всекиго.

"За да извърши задачата, този контракт би трябвало да се преглежда от аспекта на бъдещето, а не на предишното. Това е контракт за обща история на двете страни и техните нации и се отнася за интервала от признаването на Република Македония от страна на Република България, т.е. от 1992 година ", сподели Иванов.

Той прикани двете държавни управления да допринесат за осъществяването на задачата на контракта. Държавният глава на Македония сподели, че този документ е основал удобна атмосфера за съдействие и сред църквите на двете страни. Иванов посочи, че въпреки да е набожен, той е президент на секуларна страна и не се меси в църковните каузи, само че чака Македонската православна черква да откри своето равноправно място в православния свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР