Като продължение на целенасочените усилия за ефективно управление на ресурсите

...
Като продължение на целенасочените усилия за ефективно управление на ресурсите
Коментари Харесай

BILLA поставя контейнери за текстил в Габрово, Севлиево и Стара Загора

Като продължение на целенасочените старания за дейно ръководство на ресурсите и околната среда, BILLA България прибавя 4 нови профилирани контейнера за разделно събиране на текстил, на паркинги на свои магазини в Габрово, Севлиево и Стара Загора. В поддръжка на положителните резултати, през идната година компанията ще разположи нови контейнери на територията на комерсиалните си обекти в още 4 български града. От 2017 година BILLA България спомага на идеята за дейно събиране на облекла и текстилни артикули в партньорство с Българския Червен кръст и Humanita.

Кампанията продължава да разраства своя обсег и значителен принос за опазването на естествените запаси и по-образцовата градска среда. Благодарение на поддръжката към самодейността за всеки кг разделно събран текстил са генерирани парични средства - подаяние за Фонда за бедствия, повреди и рецесии към Българския Червен кръст. Останалата част от разделно събрания текстил спомага за обезпечаване на сезонни облекла при бедствия и целево подаяние към потърпевши хора.

През март 2022 година Humanita показа „ Доклад за екологичните, обществени и филантропични изгоди от разделното събиране на текстил “ и наблюдава процеса на разделното събиране на материалите. Екологичните резултати демонстрират, че с поддръжката на акцията е спестена над 1.7 млн. kWh сила. Предотвратено е потреблението на повече от 1 милиарда литра вода, 35 тона нефт и са избавени над 129 хектара плодородна земя, която другояче текстилната промишленост употребява за рандеман на памук. Спестени са още обилни средства от общински бюджети, както и е понижено замърсяването на почвата с пестициди.

Инициативата връща текстилните първични материали назад в стопанската система и основава повече благоприятни условия за удължение на техния живот посредством неведнъж потребление или преработване. Освен екологични изгоди, планът обезпечава облекло за хиляди хора в страни от Третия свят, както и за обществено слаби лица и потърпевши, чиито стандарт на живот не разрешава лесното закупуване на новопроизведени артикули.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР