Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които отиват

...
Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които отиват
Коментари Харесай

Австрия остава твърдо против приемането на България в Шенген

Като причина се акцентира огромният брой незаконни мигранти, които отиват в Австрия през България

Електронното издание „ Ексспрес “, представено от Българска телеграфна агенция, разгласява материал за извършена през днешния ден конференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост.

В публикацията се споделя, че федералният канцлер Карл Нехамер потвърждава, че е корав и не трансформира решението си за отвод на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Авторката Мартина Бауер напомня, че Австрия към този момент се разгласи против разширение на Шенген с двете европейски страни. Като причина се акцентира огромният брой незаконни мигранти, които идват в Австрия по този маршрут.

„ Миграционната рецесия е в действителност трагична за Австрия “, е декларирал Нехамер. За решение на казуса той е изискал от Европейски Съюз по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз, настоящи практики за предоставяне на статут на бежанци и съглашение за репатриране. Защитниците на приемането на България и Румъния упрекват Нехамер в „ инсценировка “. Но Нехамер може да отхвърли това изказване с ужасяващи числа, прибавя Мартина Бауер.

После тя написа, че тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, макар че влизат в Австрия от други европейски страни. Това слага Австрия по банкет на мигранти на едно ходило с страни като Италия и Гърция. Посредством разпити на претенденти за статут на бежанци и каналджии, както и след надлежно изследване на данни от мобилните им телефони, излиза наяве, че 40 % избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, с цел да влязат в Австрия. „ И защото това е по този начин, към този момент Австрия не дава единодушие за разширение на Шенген с Румъния и България “, е декларирал Нехамер, който с тази си позиция съставлява болшинството в Австрия.

На въпроса при какви условия ще поддържа въпреки всичко разширението, Нехамер е обяснил, че това ще стане единствено при положение, че „ намалеят числата на хванатите незаконните мигранти без регистрация, пристигнали в Австрия през България и Румъния “. Това ще е знак за сполучливо запазване на външните граници на Европейски Съюз. Нехамер е изказал хвалба на „ Партньорството за сигурност “ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил положителни диалози с държавни представители на двете страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР