Като президент на САЩ беше квалифициран по хиляди начини от

...
Като президент на САЩ беше квалифициран по хиляди начини от
Коментари Харесай

Успехите на Тръмп, които и противниците му признават

Като президент на Съединени американски щати беше дипломиран по хиляди способи от неговите съперници: от расист до деспот, от подкупен до сексист, проучва в собствен материал четиригодишното му ръководство.
Всъщност, той е считан за един от най-противоречивите президенти напоследък в, където се кандидатира за преизбиране през ноември.
От Белия дом Тръмп претърпя политическо и расово напрежение, поддържаше раздялата на имигрантските фамилии на границата с, видя свои съратници разследвани и самичък се сблъска с за корист с власт и възпрепятстване на Конгреса.
Сега той е отрупан с упреци за опитите си да сведе до най-малко заплахата от, защото Съединени американски щати станаха страната в света с най-вече случаи и жертви от пандемията.
В тези съвсем четири години ръководство, обаче Тръмп е взел и някои решения, които даже неговите съперници признават за триумфи.
Ето три от тях, в които президентът реализира съглашения отвън политическите разлики:
1. Реформа на наказателното право
Тръмп подписа закон през декември 2018 година, считан за най-важната промяна на американското наказателно право от десетилетия, в интерес на хиляди
Така нареченият „ закон за първа стъпка “ понижи присъдите на наказаните за ненасилствени закононарушения за дрога и най-много крек, по-голямата част от които са.
Целта на този закон беше да се нападат дългогодишните разлики сред присъдите за крек и по-малко суровите санкции, наложени за опиати като кокаин на прахуляк, който се популяризира повече измежду по-висшите пластове на популацията.
Други елементи от закона разрешават освобождението на пандизчиите или облекчаването на присъдите им, да вземем за пример посредством смяна в метода, по който се прави оценка тяхното положително държание.
Ключов уредник на промяната беше зетът и консултант на Тръмп,, чийто татко прекара 14 месеца в пандиза сред 2005 и 2006 година за укриване на налози и други закононарушения.
Кушнер убеди Тръмп във значимостта на активизирането на депутати от Републиканската партия, които не са склонни да гласоподават измененията.
Законът получи поддръжка от двете страни в Конгреса и напъните на Тръмп се признават от всички.
Президентът може да се гордее с приемането на Закона за първа стъпка, сподели вестник „ “ през юни 2019 година, само че наблягайки, че основен миг ще бъде по какъв начин той се ползва на процедура.
Към края на предходната година са понижени присъдите на 2387 пандизчии по изискванията на този закон, което е 90% от допустимите.
Всичко това означаваше съответна смяна в страна с една от най-високите проценти на отнемане от независимост в света, изключително на афроамериканци.
И това отношение позицията на Тръмп е в контрастност с последните му сурови искания против протестиращи против расовото принуждение в разнообразни американски градове, доста от които също са афроамерикански.
2. Финансова помощ за ковид
От здравословна позиция Тръмп е упрекнат в неприятно справяне с рецесията „ COVID-19 “, пренебрегвайки неговата тежест и разнообразни научни препоръки.
Съединени американски щати са записали повече от 178 000 смъртни случая от вируса и над 5,7 милиона инфектирани - същинска покруса трагедия, която директно компрометира президента.
Но изправена пред колапса на стопанската система и скока на безработицата заради пандемията, страната реализира историческо разширение на държавните дотации, които задържаха милиони на повърхността.
Тази рекордна реакция при изключителни обстановки в размер на 2,2 трилиона $ произтича от закон, контрактуван сред Белия дом и водачите на двете партии в Конгреса.
Помощта включваше заплащания в размер на 1200 $ на доста американци, концепция, насърчавана от Тръмп, която не беше приветствана от републиканците.
Обезщетението за безработица също беше разширено, както изиска демократичната съпротива, с спомагателни заплащания от 600 $ на седмица за към 28 милиона души.
Тези и други ограничения, като краткотраен мораториум върху изгонването на наематели или смяната на Тръмп на Закон за произвеждане на защита, с цел да принуди фирмите да създават медицински консумативи, означиха отклоняване от републиканския консерватизъм против намесата на държавното управление в стопанската система.
Политиката настрани, това е необикновено и верният отговор в този сериозен миг, съобщи конгресмена от Демократическата партия Илхан Омар, недопечен критик на Тръмп в туит с емотикон на овации за готовността на президента да предприеме сходни дейности. през март.
Според проучванията, незабавната помощ предотврати доста нарастване на.
Направихме много изключителна стъпка във връзка с подпомагането на приходите на хората, сподели Крисфър Уимър, съавтор на едно от тези изследвания и съ-директор на Центъра за беднотия и обществена политика в Колумбийския университет, пред.
Но компенсациите за безработица, планувани в закона, изтекоха в края на юли и специалисти като Уимър се притесняват от въздействието, което това ще има в този момент.
 Приходите на Доналд Тръмп за 2019 година - минимум 446 млн. $ Приходите на Доналд Тръмп за 2019 година - минимум 446 млн. $
Службата по нравственос на държавното управление на Съединени американски щати разгласява годишния си финансов доклад, който отразява данните за приходите на президента Дона...
Милиони хора също могат да изгубят покрив над главата, защото изтича мораториума за изпъждане.
При липса на съглашение в Конгреса за удължение на помощта, Тръмп подписа наставления, които плануват спомагателни заплащания в размер на 300 $ на седмица за безработни и други дейности.
Плащанията обаче изключват с по-ниски заплати и съгласно специалисти, икономическата помощ, която тези президентски наставления са постигнали до момента, е лимитирана.
Съществуват подозрения по отношение на законността им или по кое време изгодите биха достигнали до фамилиите, в случай че това се случи, защото няколко щати имат усложнения при използването на проектите на Белия дом.
И решението на Тръмп да работи независимо, заобикаляйки Конгреса по-малко от три месеца преди изборите, вбеси доста демократи, които желаеха друга цялостна договорка.
3. Тристранен контракт с Мексико и за пазара на труда
 Доналд Тръмп е желал да продаде Пуерто Рико след урагана Мария Доналд Тръмп е желал да продаде Пуерто Рико след урагана " Мария "
След пагубния вихър " Мария " в Пуерто Рико, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е обмислял концепцията за продажба на острова през 2017 година...
Едно от обещанията на Тръмп в акцията му през 2016 година беше предоговарянето на Северноамериканското съглашение за свободна търговия () сред Съединени американски щати, Мексико и Канада.
Мнозина се притесняваха, че това ще приключи с злополука, изключително в случай че опитът се провали и Съединени американски щати се изтеглят от контракта, както Тръмп заплашваше.
След тежките договаряния сред трите страни и демократите в Конгреса на Съединени американски щати, беше реализирано съглашение, което влезе в действие през юли.
За някои новият мексиканско-американско- канадски контракт () ще усъвършенства районния продан. Други се опасяват, че ще утежни ситуацията на NAFTA. А има и такива, които го преглеждат като нож с две остриета.
Но нещо, което мнозина считат за позитивно е трудовата промяна, която Мексико утвърди като част от уговорката, с цел да даде по-голяма самостоятелност и отбрана на своите работен профсъюзи.
Страната в Латинска Америка също усили минималната заплата и одобри самостоятелните специалисти по труда да ревизират спазването на отговорностите си.
 Вашингтон - кралството на Доналд Тръмп Вашингтон - кралството на Доналд Тръмп
Американската столица не е част от щат. Специалната обстановка води до спор сред Тръмп и градската администрация на Вашингтон по време на наст...
Намерението на Съединени американски щати беше по този метод да понижи преимуществото на Мексико с ниски заплати и да направи прехвърлянето на работни места в южната си съседка по-малко привлекателно.
Как всичко това се реализира на процедура, остава да забележим, само че измененията бяха приветствани от главната федерация на американските профсъюзи и от демократичната съпротива, които желаеха по-високи трудови стандарти.
Няма подозрение, несъмнено, че това комерсиално съглашение е доста по-добро от NAFTA, само че е несравнимо по-добро от това, което в началото беше препоръчано от държавното управление, съобщи ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, при оповестяване на пакта през декември.
Разбира се, тези промени надали биха настъпили без предоговарянето, намерено от Тръмп.
А на въпроса по какъв начин тя изяснява, че е постигнала това съглашение с някой като Тръмп, който счита за опасност за демокрацията, Пелоси отговори, че са минали доста път от първичното предложение на президента.
* Превод: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР