Като политическа репресия, целяща обезглавяването на опозицията, определи снощния арест

...
Като политическа репресия, целяща обезглавяването на опозицията, определи снощния арест
Коментари Харесай

Дончев: Това е политическа репресия за обезглавяването на опозицията

Като политическа принуда, целяща обезглавяването на опозицията, дефинира снощния арест на водача на ГЕРБ Бойко Борисов зам.-председателят на партията Томислав Дончев. По думите му сходно нещо не може да се случи в нито една „ естествена държава”.

„ Има държавни органи и държавен уред, сред които е Министерство на вътрешните работи, и в случай че някой болен мозък си мисли, че може да злоупотребява с държавните институции - доста е сбъркал”, уточни още той в ефира на „ Здравей, България”.

„ Аз познавам Борисов от повече от 10 години. Не мисля, че в миналото някого за нещо е изнудвал. От оскъдната информация излиза, че този случай няма нищо общо с Европейската прокуратура. Това е тук скърпен, зле скърпен компромат”, съобщи Дончев.

Националният координатор на ГЕРБ Никола Николов изясни, че Борисов не е бил разпитан в ГДНП, съгласно диалог, който e имал със бранителя на водача на ГЕРБ Менко Менков.

„ Нито има повдигнато обвиняване, нито има осъществен разпит. Цялата истина е, че това е един спектакъл, сътворен от Кирил Петков и Бойко Рашков. Целта е Борисов да бъде показан по какъв начин е задържан, с цел да имат нещо, с което да си създадат идващите избори”, уточни той.

За обявата на премиера във Фейсбук „ Няма никой над закона”, Николов сподели: „ Това е брутална подигравка. Кирил Петков е индивидът, който наруши конституцията и това не го споделя ГЕРБ, а Конституционният съд”.

Депутати, някогашни министри и членове на ГЕРБ се събират пред ГДНП тази заран. „ Ние не може да не защитим водача си, както и всеки различен, който може да изпадне в сходна ситуация”, акцентира зам.-председателят на партията. Дончев беше безапелационен, че няма да се пречупят елементарно: „ Ако в някоя болна глава се е появил подобен сюжет, да му кажа от рано сутринта, че няма да стане”, разясни Дончев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР