Като мярка за повишаване на безопасността на пътя се предвижда

...
Като мярка за повишаване на безопасността на пътя се предвижда
Коментари Харесай

Обмисля се чрез еко ограничения да се спрат старите автобуси, обяви министърът на транспорта

Като мярка за повишение на сигурността на пътя се планува транспортните средства, които се употребяват за транспорт на пасажери да дават отговор на някакви еконорми. Спорът в този момент е дали да става дума за стандарта Евро 3, който се покрива от рейсовете, създадени след 2000-та година, или Евро 4, в действие от есента на 2005 година, сподели през днешния ден по Би Ти Ви министърът на превоза Ивайло Московски.

Според него по този метод, ще бъде обезпечено, че по пътищата ще се движат рейсове, които има минимума от нужните системи за сигурност. Другата мярка е оборудването на всички транспортни средства, пренасящи пасажери с видеорегистратори, които записват какво става на пътя и в транспортното средство.

Ивайло Московски акцентира, че пътя край село Микре, където стана злополуката сред рейс и камион, при която починаха девет души и постоянно има и други произшествия с жертви, е ремонтира през 2015 година, а маркировките и табелите са наред. Катастрофите обаче ставали поради неправилните изпреварвания Московски даже напомни, че на същото място е претърпял злополука и със служебния си автомобил при предходния си мандат, като министър на превоза.

" По моя информация и при злополуката с рейса е имало изпреварване на колона от няколко камиона на място, където това е неразрешено. Мерките, които са подхванати и ще се подхващат, не биха могли да оказват помощ, в случай че манталитетът на хората, които карат, продължава да е подобен ", посочи министърът на превоза.

Ивайло Московски се разгласи и против последната смяна в Закона за придвижване по пътищата, която разрешава през зимата да се кара с гуми с най-малко 4 мм грайфер, без значение дали са зимни, или не. " Това е евентуален проблем, тъй като при една тежка зимна конюнктура, лятна гума, даже с подобен грайфер, не прави работа ", акцентира министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР