Като грешка определи изявлението на вицепремиера Калина Константинова относно разселването

...
Като грешка определи изявлението на вицепремиера Калина Константинова относно разселването
Коментари Харесай

За Христо Иванов изявлението на Константинова било грешка, ПП остават зад нея

Като неточност дефинира изказването на вицепремиера Калина Константинова по отношение на разселването на украинските бежанци съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Очевидно беше недомислена тази връзка, която сътвори доста повече въпроси, в сравнение с отговори “, добави той.

Иванов уточни, че Константинова ще се яви в Народно събрание в четвъртък и се надява, че ще „ забележим един доста по-балансирани и ясни послания, които да отговорят на практическите въпроси по какъв начин България ще се погрижи за украинските бежанци “.

„ На всеки се случва да не реши информационно по какъв начин стоят нещата. Трудна е тази работа, нашата, тъй че не бих правил прекомерно огромни заключения от това, само че не беше добра връзка сигурно “, уточни Христо Иванов.

В същото време от „ Продължаваме промяната “ обявиха, че остават зад Константинова.

„ Ние стоим напълно зад вицепремиера. Мислим, че до момента се оправи отлично държавното управление, всички бежанци бяха настанени, обгрижени. Така че, да, сега имаме една преходна фаза, в която би трябвало да забележим по какъв начин първичната фаза на приемането на бежанците би трябвало да мине в една по-дългосрочна мярка и решение “, съобщи ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.

„ Не може ние като страна и която и да била друга страна в Европа да обезпечи 5-звездни хотели на бежанците. Така че е обикновено в тази фаза на преход да има някакво напрежение “, сподели още той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР