„Като генерална линия служебното правителство прави каквото трябва за измитане

...
„Като генерална линия служебното правителство прави каквото трябва за измитане
Коментари Харесай

Дончева: Служебното правителство прави каквото трябва за измитане на модела ГЕРБ

„ Като генерална линия служебното държавно управление прави каквото би трябвало за измитане на модела ГЕРБ, за изваждане на лалугерите от дупките и за промени, които са нужни. Това разяснява Татяна Дончев от „ Изправи се! Мутри, вън! “ в предаването „ Лице в лице “.

Според нея работата на кабинета се затруднява от няколко значими детайла, които биха могли да се избегнат в предходния парламент, в случай че той е работил още две – три седмици.

„ Законът за държавния чиновник и Законът за държавната администрация, както и Законът за обществените предприятия, признати от ГЕРБ, бетонират разнообразни техни назначения. Бихме могли да улесним служения кабинет и в случай че бяхме създали държавно управление, въпреки и за една седмица, с малко изменени министерства “, изясни още Татяна Дончева.

„ Надявам се от всичко това да извлечем поука, другояче в служебния кабинет има експерти и борци, както има и мишоци, които не са се чули и няма да се чуят до края на мандата “, съобщи Дончева. По думите ѝ това са министрите на превоза, на туризма, доста разногласия има и в министерството на земеделието.

Според Татяна Дончева това държавно управление не работи като избирателен щаб на президента. „ Разбира се, че това държавно управление ще се свързва с Румен Радев, който е негов патрон по формулировка и някои ще го харесват, а други не. Но да се назовава това избирателен щаб на Радев ми се коства просто опорна точка “, съобщи Дончева.

По думите ѝ представителите на служебния кабинет вадят целеустремено информация, само че в случай че тя злепоставя политическа партия ГЕРБ, досегашни министри и държавни админи, това е тъй като такива са обстоятелствата. „ Истината би трябвало да се знае, с цел да спечелва справедливостта, би трябвало този път да се отиде до край. Трябва да има хора в пандиза, би трябвало да има хора с иззето имущество, което е откраднато, тъй като този 12-годишен обир на българските жители, би трябвало да бъде осъден “, счита тя.

Татяна Дончева съобщи, че няма подозрения, че някои хора са били подслушвани. По думите ѝ, митингите също са били подложени на някаква форма на надзор. „ Като юрист, който влезе в някои от делата на митингите, знам, че има специфични разследващи средства, употребявани за хора, за които даже не беше потвърдено, че имат директно присъединяване в митингите. Срещу тези хора има формирани каузи и те бяха задържани, на някои от протестърите още не са върнати телефоните “, изясни Татяна Дончева и добави, че прокуратурата не ги връща.

Дончева разяснява и въпроса за глобите, наложени от Съединени американски щати по закона „ Магнитски “.

„ Всички страни имат взор върху корупцията, който се образува на работата на дипломатите в София, от името на техните страни и техния бизнес, които вземат участие в икономическия живот на България. Те могат да кажат по кое време са давали, на кого са дали, какъв брой и какво са получили против това “, сподели тя. Според Дончева директните последствия от закона „ Магнитски “ занапред ще стават ясни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР