Като даде политическо убежище на избягалия македонски политик Никола Груевски,

...
Като даде политическо убежище на избягалия македонски политик Никола Груевски,
Коментари Харесай

Унгарски журналист: С Груевски Орбан показва мускули на Европа

Като даде политическо леговище на избягалия македонски политик Никола Груевски, унгарският министър председател Виктор Орбан акцентира упоритостта си за водач, който желае да промени политиката в Европа, и основава визия, че не му пука какво мисли Брюксел. Това споделя Тамаш Бодоки, редактор и шеф на унгарския портал за следствие Atlatszo.hu, в изявление за Радио " Свободна Европа ".
На въпрос за реакцията в Унгария на случилото се към някогашния македонски министър председател, Бодоки разяснява, че държавното управление на Орбан гради своята политика и акции на доста мощна антиимигрантска позиция, и това решение да одобри мигрант, който е наказан за корупция, провокирало огромни реакции в унгарското общество, изключително от страна на опозиционните партии и самостоятелните медии, които са възмутени от това.
Според Бодоки най-интересното освен това решение е, че Орбановото държавно управление неотдавна одобри предписание, че помощта на противозаконните имигранти е закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост, а по-късно, няколко месеца по-късно, се случи самото държавно управление да помогне на Груевски да избяга от Македония на път към Унгария.
Освен това Орбан доста сполучливо открива надзор над медийния бранш в Унгария и „ почти всички водещи медии с огромна публика са под лек държавен надзор “, сподели още Бодоки. Поради което медиите не отразяват с сериозен звук решението на държавното управление в Будапеща. „ Шокът е налице единствено в самостоятелните медии и опозицията, които не могат да доближат до цялото унгарско общество. Така че времето ще покаже дали хората ще чуят за случая и по какъв начин реагират на него “, сподели Бодоки.
Той изяснява и позицията на околните до властта медии в Унгария по случая. Те изясняват, че „ Груевски е свален от власт от сътрудници на Сорос в Македония, което значи, че Сорос стои зад това. Доколкото в Унгария Сорос е отговорен за всичмко, което се случва, той има присъединяване в това. В известието на държавното управление по този случай се споделя, че просороските политически сили или силите, свързани със Сорос, са поели власт в Македония и са повдигнали обвинявания против Груевски, тъй че той е политически емигрант и всичко това, споделят те, е тъй като господин Груевски води антиимиграционна политика и не желае да разреши на мигрантите да минат през Македония.
Това беше повода заради която Сорос и неговите съдружници се разтревожиха от него, а в този момент той е законен политически емигрант “.


По отношение на това какви може да са били задачите, които Орбан преследва със „ Случая Груевски “, Бодоки разяснява: “Мисля, че Орбан към този момент играе на европейска земя, има европейски желания, той се стреми да стане един от водачите на Европа, а освен Унгария, тъй като Унгария към този момент я е спечелил.
Сега той има по-големи желания и част от тези упоритости е да сътвори районен съюз с страните от района и той също по този начин желае да направи съюз с антиимигрантските антифедералалистки сили. Той желае да покаже, че има упоритости на европейско равнище, желае да промени политиката на европейско равнище “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР