Като част от Националния протест на зърнопроизводителите, за спасяване на

...
Като част от Националния протест на зърнопроизводителите, за спасяване на
Коментари Харесай

Земеделци блокираха за час пътя София - Русе край Плевен

Като част от Националния митинг на зърнопроизводителите, за избавяне на българското земеделие, който се провежда в цялата страна, през днешния ден за един час – от 11:00 до 12:00 часа беше блокиран основният път София – Русе при детелината наоколо до плевенското село Ясен.

Стотици бяха участниците в митинга, като тежките аграрни машини, които се струпаха на мястото на митинга бяха повече от 100.

Протестът е проведен от Инициативен комитет, в който вземат участие 27 представителни асоциации в земеделския бранш с концепция да бъде предпазено българското произвеждане. Сред тях са животновъди, лозари, производители на мед и мляко, както и съпътстващи бизнеса асоциации като тази на вносителите на земеделска техника и цех за преправка на слънчогледово семе.

Георги Милев, който е зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите изясни:

„ Протестът ни е с пет претенции като най-главното е взимане на решение на Правителството за възбрана на вноса на земеделска продукция от Украйна. В това число влизат слънчоглед, пшеница, царевица, обезмаслено и изсъхнало мляко, рафинирано и нерафинирано олио, и всевъзможни други артикули, които ще създадат дъмпинг на българския производител.

Няма да прекратим митинга до момента в който не се спре геноцида и убиването на българското земеделие “.

Георги Милев добави, че от Асоциацията на зърнопроизводителите са изпратили по-рано молба за среща с премиера Денков.

" На тази молба, той въобще не откликна и откакто взехне решение за митинга, той ни предложения на среща, само че мисля, че нещата трябваше да се случат по различен метод, и преди да вземат решение, да разясняваме по какъв начин стоят нещата, ние на кажем нашите претенции, и тогава да се взима решение ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР