Като част от наказанието си за нарушаване на тавана на

...
Като част от наказанието си за нарушаване на тавана на
Коментари Харесай

Верстапен за наказанието на Ред Бул: Ще ни навреди много

Като част от наказването си за нарушение на тавана на бюджетите във Формула 1 през 2021 година тимът на Ред Бул получи в допълнение ограничаване от 10% на времето, в което ще може да употребява своя въздушен тунел следващата година.
 Ред Бул с тежко наказване за нарушаването на финансовите правила през 2021 година Ред Бул с тежко наказване за нарушаването на финансовите правила през 2021 година
Това значи, че „ Биковете “ ще разполагат с едвам 63% от време, с което ще разполага отборът на Алфа Ромео, който финишира шести в класиранете при конструкторите. В същото време Ферари и Мерцедес, които се класираха втори и трети ще има надлежно 75% и 80%.
 Хорнър: Наказанието ще ни коства половин секунда на обиколка Хорнър: Наказанието ще ни коства половин секунда на обиколка
Според двукратния международен първенец Макс Верстапен тази разлика ще се отрази много отрицателно на тима на Ред Бул, само че той е сигурен, че Ейдриън Нюи и неговият екип ще съумеят да се оправят в това ограничаване.
 Мерцедес: Ред Бул преувеличават с определенията за наказването си Мерцедес: Ред Бул преувеличават с определенията за наказването си
„ Ще ни навреди – споделя Верстапен пред немското издание Auto Motor und Sport. – Но аз съм сигурен, че тимът ще се оправи и ние ще имаме добър старт на сезона. Ние имаме добра основа и знаем какво би трябвало да направи.

„ Ако нямахме ясна посока за развиване щеше да е в действителност доста огромен проблем. Ще разберем в течение на годината какъв брой в действителност ще пострадаме. Колата ни беше мощна в края на сезона, тъй че в случай че продължим в същото движение не би трябвало да имаме особени проблеми “, добави още нидерландецът.
 ФИА: Наказанието на Ред Бул е заслужено ФИА: Наказанието на Ред Бул е заслужено
Той също по този начин показа и своите упования за конкуренцията, с която той и Ред Бул ще би трябвало да се оправят през 2023 година, най-много от страна на Ферари и Мерцедес.
 Мерцедес: Наказанието на Ред Бул ще ни разреши да ги догоним Мерцедес: Наказанието на Ред Бул ще ни разреши да ги догоним
„ Всичко зависи от доста нещо. Колите към момента са относително нови. В тях има голям капацитет за развиване. Трудно е да се каже какъв брой още можеха Ферари да се развият през тази година. Двигателят им? Какво става с него? Точно поради това ми е мъчно да предвидя каква ще е главната ни конкуренция следващата година “, съобщи двукратният международен първенец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР