Като бранш автобусните превози са засегнати 100% от кризата с

...
Като бранш автобусните превози са засегнати 100% от кризата с
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи с нов вик за помощ

Като отрасъл автобусните транспорти са наранени 100% от рецесията с ковид, оплака се в изявление за БНР Петър Захариев, ръководител на Националното съдружие на автобусните превозвачи.

" Всички стопираха, останаха напълно малко рейсове, които извършват обособени линии, само че това е доста незначителна част " - по този начин е изглеждала обстановката по време на изключителните ограничения.

Преди рецесията от Централната автогара в София са потегляли към 260 рейса, след това са били сведени до 10-15, а в този момент са 80-90 до 100 рейса на ден, разясни Захариев.

Още по-драстична е картината на общинско и регионално равнище, където по думите на Захариев превозът е „ към момента в сплескан вид “.

Хората към момента се опасяват да пътуват, а предприятията работят в стеснен мащаб и това въздейства върху потенциала на транспортите.

Финансовата помощ за бранша работи „ доста постепенно, доста мудно, аплайваш – поправят се документи, връщат се документи, процедурата е доста бавна “, описа Захариев.

Необходими са оборотни заеми, с цел да може да се рестартира браншът, тъй като компаниите са изразходвали запасите си през последните три месеца, разяснява Петър Захариев.

„ Отсъствайки от пазара, рейсовете на практика освободиха територия за необикновено разгръщане на сивия бранш “, предизвести той.

Има решение на казуса - усъвършенстване на републиканската транспортна скица, счита Захариев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР