Катерачът Ален Робер, наричан Френския Спайдърмен, изкачи без обезопасителни средства

...
Катерачът Ален Робер, наричан Френския Спайдърмен, изкачи без обезопасителни средства
Коментари Харесай

Френският Спайдърмен изкачи за първи път небостъргач заедно със сина си

Катерачът Ален Робер, именуван Френския Спайдърмен, изкачи без предпазни средства един от най-високите небостъргачи в Барселона, като към него за първи път се причисли и синът му, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

" Този ​​път е друго. Синът ми не е катерач, тъй че по някакъв метод се усещам виновен ", показа Робер, до момента в който се приготвяше за щурма. " Знам, че той е огромно момче, на 34 година е. Това е негово лично решение, само че в последна сметка аз съм негов татко. "

Минувачи и испанската полиция следиха по какъв начин 60-годишният мъж и неговият наследник Жулиен катерят 144-метровата Торе Глорис, известна преди с името Торе Агбар - покрита със стъкло офис постройка, проектирана от архитекта Жан Нувел и известна със светлините си през нощта.



" Чувствам се доста уплашен. Никога през живота си не съм бил толкоз изплашен “, сподели Жулиен пред Ройтерс преди старта.

" Правил съм страшни неща, само че това е... Никога не съм се страхувал толкоз за живота си. За благополучие имам татко си, който ще приказва с мен, ще ме направлява. "

Двамата се изкатериха на върха на постройката за по-малко от час и бяха посрещнати от полиция, която ги придружи до изхода по по-традиционния метод - вътре в зданието - и не ги арестува.

Жулиен, който осем години е бил армията и е разпален състезател, се е подготвил, гледайки видеоклипове от предходните изкачвания на татко си.

Ален Робер стартира да се катери през 1975 година, като тренира на скалите покрай родния си град Валанс в Южна Франция. От 1977 година се катери самичък, като е покорил над 150 здания, измежду които Бурдж Халифа в Дубай - най-високата в света, Айфеловата кула, моста " Голдън гейт " в Сан Франциско.

Робер рядко получава позволение за катеренето си и се катери необезопасен, като употребява единствено ръцете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР