Категорично темата с мръсния въздух в Пловдив се преекспонира. Това

...
Категорично темата с мръсния въздух в Пловдив се преекспонира. Това
Коментари Харесай

Иван Тотев: Няма как въздухът да не е по-добър от това, което бе преди 30-40 години

" Категорично тематиката с мръсния въздух в Пловдив се преекспонира ". Това съобщи кметът Иван Тотев във връзка няколкото следващи дни със повишени равнища на фини прахови частици (ФПЧ), съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Имайте поради, че това са първите няколко следващи дни с по-мръсен въздух и с превишени ФПЧ. И дано да стане ясно, че в годините, когато ние сме били дребни и сме расли, не е имало отчитане на ФПЧ. Сега ги няма и огромните предприятия и фабрики, т.е. няма по какъв начин въздухът да не е по-добър от това, което бе преди 30-40 години ", сподели още градоначалникът.

Той акцентира, че за завишението на ФПЧ в града има съответни аргументи. На първо място това е отоплението с дърва и въглища. И когато това се съчетае с локалните условия - както бе в Пловдив последните няколко дни с мъгла, всичко става като под капак.

" Но това е няколко дни. В края на декември ще имаме нови данни и няма да се учудя, в случай че подобрим стойностите от предходната година ", сподели още Тотев.

Друг фактор за ФПЧ е автомобилният трафик. В Пловдив има от ден на ден хора, което води и до повече коли в града. Така да вземем за пример последната година в локалната хазна са влезнали с милион повече доходи от налози за коли. И не тъй като са увеличени, а тъй като има повече нови коли в града.

Кметът бе безапелационен и че ремонтите не са фактор за влошената трафик конюнктура в града. По думите му е затворена единствено ул. " Гладстон ", само че се чака през февруари следващата година тя да бъде отворена. Тогава трафикът ще е същият, поради което би трябвало да се търсят други възможности - велотранспорт или градски превоз.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР