Категорично не сме съгласни да подкрепяме печеливши фирми. Правителството има

...
Категорично не сме съгласни да подкрепяме печеливши фирми. Правителството има
Коментари Харесай

Николай Денков за протеста на земеделците: Не сме съгласни да подкрепяме печеливши фирми

Категорично не сме съгласни да поддържаме печеливши компании. Правителството има подготвеност с точките по новия меморандум, който чака да подпише със земеделските поризводители. Това разгласи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерски съвет. Той предложения земеделските производители на диалози на следващия ден в 18 часа.


" Очакваме ги да завършваме съглашението. Целта е ясна - да подпомогнем зърнопроизводителите, претърпели загуби през 2023 година Всеки ден, който минава в митинги и блокади, вместо договаряния в подготовка на съглашението и реализацията на точките на новия меморандум, ни забавя от момента, в който действително нуждаещите се от тази помощ могат да я получат.

Единственият метод да се разберем, е като се подкрепят земеделските производители, които имат потребност от тази помощ, а не на калпак ", уточни той.

Земеделският митнистър Кирил Вътев съобщи, че няма проблем да си подаде оставката, само че това няма да стане под политически напън.

" За мен проблем с оставката няма. Ако хората, от които зависи решат да си отида, ще си отида. Ако решат да остана, ще остана ", сподели Вътев.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР