Катастрофата стана през юли миналата година, а Семерджиев получи общо

...
Катастрофата стана през юли миналата година, а Семерджиев получи общо
Коментари Харесай

Демерджиев проверява за още виновни за пробите за наркотици на Семерджиев

Катастрофата стана през юли предходната година, а Семерджиев получи общо 20 години затвор по пет обвинявания, едно от които, че е карал след използването на амфетамин и метаамфетамин. Две правосъдни експертизи, назначени по делото, обаче демонстрираха друг резултат за съществуването на опиати в кръвта му. Освен това, щателни инспекции в Министерство на вътрешните работи разкриха връзки на служители на реда с лица от престъпния контингент. 

" По случая " Семерджиев " всички получиха своите санкции. Оказа се, че има забавна обстановка във връзка на пробите за приложимост за опиати, които са му вземани. Тази обстановка най-вероятно е отвън Министерство на вътрешните работи, само че деликатно я ревизирам. Ако има още виновни и отговорни, ще бъдат осъдени. От досегашните 40, за които се е открила виновност, всеки един е осъден ", разяснява пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев преди да отпътува за Турция.

С военния аероплан " Спартан " ще бъдат превозени 3,5 тона филантропична помощ от България за потърпевшите от земетресението през февруари 2023 година, включваща палатки, 1000 спални комплекта, 2000 одеяла и електрически генератори. Представител на българските спасители пък ще бъде награден от президента Реджеб Ердоган в символ на признателност за помощта, оказана след опустошителните земетресения. Отличието ще получи пожарникар Петър Петров, шеф бранш " Специализирани оперативни действия " в РДПБЗН в Пловдив, който ще съставлява цялата група спасители от България.

" България взе участие с най-вече жива мощ и помощи. Ние сме се декларирали, като Турция от време на време слага претенции в границите на поставения механизъм за помощ. Отговаряме на тях в границите на опциите ни до степен, в която да не накърняваме нашия потенциал за отбрана от бедствия и повреди. Този жест на помощ се прави оценка извънредно високо и мисля, че беше основен за възстановяване на връзките сред двете страни ", разяснява Демерджиев от летище " Враждебна ". 

В рамките на визитата в Анкара той ще се срещне и с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу, с който ще обсъдят защитата на общата ни граница. Министър Демерджиев посочи, че взаимоотношението сред двете страни за справяне с мигрантския напън работи и се прави оценка от Европейската комисия. При 40% растеж на опитите за прекосяване, позволените мигранти на наша територия за 60% по-малко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР