КАТ пише актове и фишове за нарушения по пътищата на

...
КАТ пише актове и фишове за нарушения по пътищата на
Коментари Харесай

КАТ работи на празни обороти - купища актове, но негодни

КАТ написа актове и фишове за нарушавания по пътищата на кг, само че те са за сметка на качеството им. Затова всеобщо се анулират от съдилищата. Това е открила инспекция на Главната дирекция " Национална полиция ", разпоредена от Върховната административна прокуратура (ВАП).

От държавното обвиняване напомнят, че предходната година ВАП разпореди на окръжните и районните прокуратури в страната да ревизират по какъв начин през 2015 година служителите на реда са изпълнявали активността си по надзор на придвижването по пътищата и по налагане на административно-наказателна отговорност на нарушителите.

Резултатите са се оказали съкрушителни спрямо предходните две години. Те демонстрираха, че се пишат по-малко актове за определяне на административни нарушавания и електронни фишове, само че те са основали доста мотиви наказателни постановления да бъдат анулирани, написа " Сега ".

" Поради това беше сезиран шефът на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) за предприемане на организационни ограничения за възстановяване качеството на работата им и активизиране на активността на полицейските органи по управление спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата ", показват от ВАП.

Заради двете верижни произшествия на автомагистрала " Тракия " при започване на юли, при които се удариха десетки коли и имаше ранени, ВАП е разпоредила на Националната полиция да направи контролна инспекция. Тя е трябвало да откри дали след намесата на прокуратурата предходната година има смяна в качеството на работата на пътните служители на реда. Инспектирана е работата на катаджиите през първите шест месеца на тази година.

" Според данните, приобщени вследствие на инспекциите, за интервала на контролната инспекция броят на формираните актове за определяне на административни нарушавания и електронни фишове е повишен доста спрямо предишно тествания интервал, което сочи, че вследствие на подхванатите ограничения по реда на надзора за правда от страна на ВАП е преодоляна отрицателната наклонност в тази тенденция ", оповестиха от държавното обвиняване.

Но допълват, че не може да се регистрира позитивна наклонност за качеството на написаните актове и фишове от пътните служители на реда в по-голяма част от структурите на Министерство на вътрешните работи и това е видно от броя на анулираните наказателни постановления.

Това е повода ВАП още веднъж да сезира шефа на Националната полиция Христо Терзийски, че би трябвало да се усъвършенства качеството на административно-наказателната активност и катаджиите прецизно би трябвало да съблюдават законовите условия при налагането на наказания за нарушавания на пътя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР