Касисът е бял, червен и черен. Най-полезен е, когато достигне

...
Касисът е бял, червен и черен. Най-полезен е, когато достигне
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато ядем касис?

Касисът е бял, червен и черен. Най-полезен е, когато доближи зрялост през юли. Тогава е склад на витамини. Той е изключително потребен за деца и се употребява най-добре свеж. За какво е потребен касисът?

Помага при настинки и понижава треската

Благодарение на касиса можете да укрепите имунната система и да предотвратите вирусни инфекции. Също по този начин касисът е антимикробно средство и може да намали температурата. Лекарите предписват чайове и отвари от касис при стенокардия и грип.

Полезен е при хипертония и ревматизъм

Основният резултат на алените плодове е да възстановява кръвното налягане и доста да повлияе на кръвоносните съдове, до момента в който касисът оказва помощ за намаление на кръвното налягане. Витамините Р и С, открити в плодовете, спомагат за понижаване и нормализиране на кръвното налягане.

Също по този начин запарка от листата на касис е диуретик, заради което се употребява за унищожаване на токсините. За лекуване на подагра и ревматизъм се употребяват инфузии, от които се подготвят отвари за лечебни вани при кожни болести и обриви.

Укрепва тялото

По наличие на витамин С касисът е на второ място след шипката. Двадесет плода са задоволителни, с цел да отговорят на дневната потребност от този витамин в организма. Витамин С има многостранни потребни свойства, които вършат човешкото тяло по-силно и по-устойчиво на разнообразни отрицателни фактори. Освен това касисът съдържа витамини от групата Р, които възстановяват и поддържат структурата, еластичността, функционалността и пропускливостта на кръвоносните съдове, предотвратяват техните склеротични лезии и спомагат за поддържането на обикновено кръвно налягане.

Намалява напрежението

 Червен касис Снимка: NickyPe/pixabay.com

Витамините, съдържащи се в касис, укрепват нервната система и кръвоносните съдове на мозъка, усъвършенстват паметта и оказват помощ за справяне с психологическия стрес. Касисът също усъвършенства паметта, тъй че постоянно се предлага да го употребяват претендент - студенти по време на изпитния сезон.

Подобрява положението на червата, бъбреците, черния дроб и сърцето

Благодарение на витамин В касисът възстановява червата, а фосфорът, който се съдържа в плодовете, е жизненоважен за естественото действие на организма, а точно бъбреците, черния дроб, сърцето. Фосфорът е нужен на организма за производството на сила, функционалностите на мускулите и нервната система и растежа на костите.

Редовната консумация на касис ще помогне да се отървете от киселини, да укрепите стените на кръвоносните съдове, а също по този начин ще повлияе удобно на паметта и яснотата на мисленето.

Отслабване

Зрънцето е идеално за хора, които желаят да отслабнат, като се изключи че 100 г френско грозде съдържа единствено 56 ккал, то съдържа и фибри, които се всмукват изцяло от организма и водят до бързо насищане.

Сортовете бяло френско грозде от време на време са несправедливо забравени. Междувременно усетът на бяло френско грозде се съпоставя удобно с техните сестри от касис. Плодовете му са доста ароматни и вкусни. Културата дължи своя внимателен усет на високото си наличие на захар. Белият касис е безусловно неалергичен - може умерено да се яде от всички хора.

Ето и още изгоди от касиса:

 Касис Снимка: Pezibear/pixabay.com

- възвръща цялостната интензивност на сърдечно-съдовата система, има

удобен резултат върху действието на хематопоетичната система;

- защищава организма от прибързано стареене;

- контролира активността на жлъчния мехур;

- предотвратява появяването на атеросклероза;

- усъвършенства действието на черния дроб, надбъбречните жлези,

поправя клетъчния метаболизъм;

- възвръща зрението, паметта;

- укрепва нервната система.

 Сладкиш с касис

Мъдрите хора споделят, че в случай че човек желае да поддържа положително здраве, да получи надеждна отбрана от офанзивата на вируси и бактерии, той би трябвало да яде единствено шепа леки плодове всеки ден, и да се любува на предписания с касис. Задължително пробвайте кекс с касис и желе с френското грозде.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР