Къщите в околностите на Париж поскъпват с рекордни темпове. Подобно

...
Къщите в околностите на Париж поскъпват с рекордни темпове. Подобно
Коментари Харесай

Цените на къщите растат по-бързо от тези на жилищата

Къщите в покрайнините на Париж нарастват с рекордни темпове. " Подобно нещо не сме виждали от 2007 година ", споделя нотариус Тиери Делесал. Съгласно контракти подписани при нотариуси в интервала май-юни, цените на къщите в Ил дьо Франс порастват с по-бързи темпове по отношение на тези на жилищата. Прогнозите за октомври са, че тогава цените ще са с 8% по-високи по отношение на същия месец на предходната година, достигайки междинни равнища от 339 000 EUR при къщите и растеж от 7.2%, до 6760 EUR/кв.м при жилищата.

Първата и съществена причина за това е резултатът от ковид. След два месеца на " изгнание " в жилищата си французите желаят шир и зеленина.

През последните месеци на пазара се следи още един връх. Той ще счупи този от 2006 година: съдейки по предварителните контракти, през октомври цените ще се повишат със 6.6% в Париж по отношение на година по-рано и с 9% на годишна база в предградията. Това се отнася както за жилищата, по този начин и за къщите.

Пазарът на къщи през последните месеци стана атрактивен освен за парижани, които желаят да избягат в по-просторни парцели, само че и от хора, които си търсят втори дом. Също по този начин възвръща се и ползата от страна на задгранични вложители, главно от Португалия. " За парижани това е освен това от втори дом, това е съвсем второ място за живот: наоколо до Париж, до влакове и положително интернет покритие. Предполагам, че в бъдеще, с развиването на отдалечената работа, те ще прекарват повече от половината си време в тях ", споделят френски нотариуси.

За момента не е ясно дали темпът на повишаване на парцелите ще се резервира до края на настоящата година, отчитайки растежа на безработицата и съкращенията, след която може да последва вълна на банкрути. " В случай, че безработицата нарасне, пазарът на недвижими парцели безусловно ще пострада и икономическият спад няма да може да бъде избегнат ", предизвестяват локални икономисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР