Картина, нарисувана през 1972 година от художника Бил Стоунхъм, убива

...
Картина, нарисувана през 1972 година от художника Бил Стоунхъм, убива
Коментари Харесай

Прокълната картина убива собствениците си

Картина, нарисувана през 1972 година от художника Бил Стоунхъм, убива притежателите си. Творецът пресъздал на творбата си своя остаряла фотография от детството си. На нея е петгодишен и е дружно със сестра си.

За пръв път картината била показана на притежателя на " Лос Анджелис Таймс ", който след известно време умрял. Съвпадение или не? Поизведението обаче провокирало и втора гибел - тази на артиста Джон Мърли, който купил платново след журналиста.

Как след кончината на Мърли картината се е озовала на улицата измежду кофи отпадък, не се знае, само че там я намерило младо семейство. Съпрузите отнесло платното в дома си. Още на първата нощ четиригодишната им дъщеричка нахлула в спалнята на родителите си с крясъци, че децата от картината се биели. На идната нощ бащата сложил камера в стаята на щерка си, която да се задейства на запис, в случай че засече придвижване. Камерата се присъединила на няколко пъти, само че на записа не се виждало нищо.

По-късно картината била изложена на търг в Интернет. Тревожни имейли от хора задръстили пощата на админите. Всички, които зърнали платното на екрана си, се оплаквали от загуба на схващане, сърдечни пристъпи или намалено самочувствие

Картината въпреки всичко била продадена против 1025 $ от Ким Стим от Чикаго. Той я изложил в новооткритата си художествена изложба, написа в. " Зодиак и Мистерии ".

Скоро обаче и Стим почнал да получава безчет писма, в които хората, зърнали платното в галерията, получавали същите признаци като тези, видели я през Интернет. Някои упорствали картината да бъде изгорена. Въпреки това тя към момента е част от сбирката в галерията на към момента живия Ким Смит.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР