Картина на британския уличен художник Банкси, на която Ленин е

...
Картина на британския уличен художник Банкси, на която Ленин е
Коментари Харесай

Ленин като пънкар се продаде за 1 милион долара

Картина на английския махленски художник Банкси, на която Ленин е изобразен като пънкар, бе продадена на търг в Хонконг против сумата от 7,45 млн. хонконгски $ (около 960 000 щатски долара). Това излиза наяве от информацията, оповестена на уеб страницата на аукционната къща Christie`s.

„ Изкуството би трябвало да успокоява неспокойните и да предизвиква безпокойствие на тези, които тънат в комфорт ”, гласи надписът на Банкси, съпровождащ експоната. Картината „ Lenin in Sight ” от 2004 година съставлява черно-бял портрет на революционера с прическа в жанр „ пънк ” и пробито ляво ухо с няколко обици на него. В горния ляв ъгъл е нарисувана алена цел. Картината е нарисувана с аерозол върху дъска с размери 59 на 60 сантиметра.

Това не е първият портрет на Ленин, сътворен от Банкси. По-рано английският художник нарисува вожда на болшевиките на ролкови кънки с логото на Nike. 

На аукциона в Хонконг са продадени още две творби на актуалното изкуство, нарисувани от анонимния художник. Картината му „ Sale Ends Today ” от 2006 година е продадена за почти 6 милиона $, а „ Hummingbird ” от 2015 година – за 2 милиона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР