Карловсокото село Столетово е без кмет, тъй като 30-годишният управник

...
Карловсокото село Столетово е без кмет, тъй като 30-годишният управник
Коментари Харесай

Карловското село Столетово остана без кмет

Карловсокото село Столетово е без кмет, защото 30-годишният властник Тодор Иванов не върви на работа. От община Карлово споделиха, че за последно той е бил в заплатен отпуск от януари до края на февруари месец тази година. До момента кмета на селото не е уведомил администрацията за какво не е на работа. Тодор Иванов бе определен от Политическа партия ГЕРБ на локалните избори през 2015-та. Общинското управление на партията отдръпна доверието си от него.

Столетово, Карлово

Жители на село Столетово не са виждали кмета от предходната година, само че споделиха, че отговорностите си не изпълнявал към този момент година и половина.
Лиляна Колева - от доста време не съществува в кметството. Неговите отговорности ги поема секретарката, просто постоянно към секретарката се обръщаме.Радка Цачева: Ако аз едни ден не отида,ще ме изгонят и няма опрощение, а пък вижте той какъв брой време го няма и доколкото знам си получава и заплатата.
Близки на кмета споделиха, че не знаят къде е. В селото обаче се приказва, че той е отвън страната.
Лиляна Колева: Аз знам, че е отвън граница от доста време, за туй не бил на работа
Секретарката на кметството удостовери, че кмета не идва на работа повече от година и това се отразява върху административното обслужване на хората. Местните хора чакат кметът да си подаде оставката. Ако до понеделник, когато изтича законовия период, Тодор Иванов не се яви на работа, община Карлово ще уведоми Общинската изборна комисия за преустановяване на неговия мандат.
Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово - да внеса предложение в общинския съвет да се избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на кметство Столетово, да се сезира ЦИК И президента на републиката да насрочи изключителни избори в период от 3 месеца

Общината обмисля да сезира и органите на реда, в случай че Иванов продължава да бъде в неопределеност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР