Карлос Алкарас е безспорният лидер на следващото поколение, който още

...
Карлос Алкарас е безспорният лидер на следващото поколение, който още
Коментари Харесай

Муратоглу разкри кои са трите причини, стоящи зад големия успех на Алкарас

Карлос Алкарас е безспорният водач на идващото потомство, който още през предходната година сподели, че го чака ярко бъдеще, а през сегашния сезон продължи своето израстване и се утвърди като един от топ състезателите. След като в неделя завоюва своята дебютна купа от Големия шлем на US Open, 19-годишният испанец оглави международната класация и се трансформира в най-младия тенисист, достигнал до международния връх. 

Тийнейджърът изуми всички с представянето си в хода на цялата конкуренция в Ню Йорк, като мнозина експерти го дефинираха за изцяло приключен състезател макар нежната му възраст. На сходно мнение е и френският треньор Патрик Муратоглу, който в последното си изявление уточни кои са трите аргументи, заради които младокът съумя да покори Откритото състезание на Съединени американски щати едвам на 19-годишна възраст.

" Първото нещо, което е извънредно впечатляващо, е неговата психическа резистентност. Той съумява да показва ужасно равнище на игра макар всичките упования върху себе си, макар цялото напрежение, произхождащо от това, че може да завоюва първа купа от Шлема и да стане номер едно. На второ място мога да слага физическите му качества. Начинът, по който удря топката - активност, съчетана с експлозивност, е в действителност незабравим. Третото нещо е това какъв брой е приключена неговата игра. Той няма слаби места - играе необикновено от главната линия и също толкоз добре се показва и на мрежата. Удивително е да притежаваш толкоз доста качества и да си единствено на 19 години ", разяснява актуалният ментор на Симона Халеп.

Източник: Sportskeeda

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР