Кърджалийският окръжен съд насрочи гражданското дело по предявения от Комисията

...
Кърджалийският окръжен съд насрочи гражданското дело по предявения от Комисията
Коментари Харесай

И бившият кмет на Неделино в кюпа за страшна корупция

Кърджалийският областен съд насрочи гражданското дело по предявения от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество(КПКОНПИ) иск против някогашния кмет на Неделино и брачната половинка му Виолета за 8 януари 2019 година
Комисията внесе иск за лишаване на имущество на Стоян Беширов в размер на 421 425 лева, оповестява 24rodopi.com.
Процедурата бе стартирана по реда на Закона за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество след получено съобщение, че Беширов е притеглен като обвинен за това, че като кмет на Неделино съзнателно не извършил и нарушил служебните си отговорности във връзка със Закона за публичните поръчки и от това са настъпили обилни нездравословни последствия за общината.
Комисията претендира за лишаване от Стоян Беширов, брачната половинка му и следените от тях търговски сдружения на аграрни земи и гори на територията на село Загорски, общ. Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, минали по банкови сметки и персонални парични вноски в търговски сдружения.
Обвинителният акт против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов е от 348 страници. Той бе импортиран от спецзвено към Софийската градска прокуратура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР