Кардиологът Евгений Утин посочи някои основни правила, които ще ви

...
Кардиологът Евгений Утин посочи някои основни правила, които ще ви
Коментари Харесай

Кардиолог даде най-важните правила за здраво сърце

Кардиологът Евгений Утин уточни някои съществени правила, които ще ви оказват помощ да поддържате сърцето си крепко.

Според изследване, представено от експерта, съвсем 10 милиона смъртни случая от сърдечно-съдови болести биха могли да бъдат предотвратени, в случай че хората се хранят по-здравословно, написа zdrave.to.

Първото и главно предписание е, че би трябвало да намалите непотребния банкет на сол . Това е главната причина за развиването на хипертония. Солта води до задържането на течности и вода в организма, усилва размера на циркулиращата кръв, покачва налягането в съдовете.

Необходимо е да опитате да солите по-малко ястията, компенсирайки усета с натурални подправки, изясни докторът в своя YouTube канал.

На второ място, съгласно Утин, ​​е належащо да се изключат продуктите, претърпяли дълбока обработка като пържените храни, полуфабрикати, питиета, сосове, салами.

Лекарят също по този начин предлага въвеждането на повече здравословни привички : пийте чаша вода преди хранене и яжте пресни зеленчуци на всяко хранене. Той предлага да замените елементарния самун с пълнозърнест, а също по този начин поучава да се яде риба два пъти седмично и да се понижи аленото месо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР