Карамфил срещу ставни възпаления Възпалителните процеси в организма са свързани

...
Карамфил срещу ставни възпаления Възпалителните процеси в организма са свързани
Коментари Харесай

Ще се изненадате от невероятните полезни свойства на карамфила за здравето

Карамфил против ставни възпаления

Възпалителните процеси в организма са свързани с нараснало произвеждане на свободни радикали, а еугенолът се бори с тях и даже е кадърен да възпре трансформирането на някои есенциални мастни киселини.

Масажирайте болните стави със примес от 3 капки масло от карамфил и 1 ч.л. зехтин и ще видите облекчаващия резултат.



Карамфил за усмиряване на стомашни колики и мускулни болки

Еугенолът стопира производството на простагландините, които са посредници на мускулните съкращения и по този начин се демонстрира резултатът му против стомашни конвулсии при гастроентерит.

Масажирайте корема с 3 капки ароматно масло от карамфил, разтворени в 1 ч.л. масло от кайсиеви ядки, за облекчение.

Карамфил за облекчение на зъбобол

За жабуркане използвайте няколко капки ароматно масло, разтворени в растително масло, тъй като еугенолът е антисептик при афти и бокли във венците. Той влияе върху периферните нервни окончания и възприемането на болката.
Защо всички започнаха да пъхат КАРАМФИЛ в глава ЛУК
За карамфила се знае, че е една от най-древните подправки в света. Дори не можем да си представим какъв би бил усетът на греяното вино,...
Прочети повече
Карамфил против херпес на устата

Карамфилът е сполучлив против херпес на устата, когато той още не се е разпукнал и за това 3 капки от ароматното масло в 1 ч.л. сусамово масло нанесени върху херпеса на всеки 30 минути през първите 6 часа, а след това на всеки два часа, като повторите процедурата 2-3 пъти в идващите дни, ще се отървете бързо и безболезнено от него. 

Карамфил за предварителна защита на пикочни инфекции

Пийте отвара от половин зрънце карамфил, 1 ч.л. лавандула и 1 ч.л. лайка. Съчетайте това с масаж на корема – смесете по 1 капка от ароматните масла от карамфил, кипарис и лавандула с 2 ч.л. масло от кайсиеви ядки или бадемово масло.

Карамфил против белодробни инфекции
КАРАМФИЛ: Ето за какво би трябвало да го включите в диетата си
Подправките са известни със своите лечебни свойства. Карамфилът е дребен, само че е цялостен с голям брой изгоди за здравето. Карамфилът е известе...
Прочети повече
Масажирайте гърдите с разтвор от 3 капки масло от карамфил в 1 ч.л. зехтин, а за отхрачващ резултат пийте отвара от половин зрънце карамфил, 1 ч.л. мащерка и 2 ч.л. живовляк.



Домашен лосион срещу болки с карамфил

Смелете 5 г карамфил на зърна и в стъклено бурканче с похлупак смесете смления карамфил със 100 мл зехтин, като го оставите да престои един месец и разбърквате понякога, а по-късно прецедете и масажирайте с него болката в мускулите и ставите.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР