Каракачанов: Ситуацията на Балканите не се е променила към по-доброСитуацията

...
Каракачанов: Ситуацията на Балканите не се е променила към по-доброСитуацията
Коментари Харесай

Каракачанов: Ситуацията на Балканите не се е променила към по-добро

Каракачанов: Ситуацията на Балканите не се е трансформирала към по-добро
Ситуацията със сигурността на Балканите не се е трансформирала към по-добро през последната година. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на годишна конференция на началника на защитата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Като образци Каракачанов уточни комплицираните връзки сред Сърбия и Косово, обстановката в Босна и Херцеговина, политиката на Турция във връзка с Сирия.

Вицепремиерът означи, че тези проблеми със сигурността в района незадълбочено попадат в отчетите на нашите сътрудници от НАТО, а би трябвало ясно да се приказват и ние не трябва да ги подминаваме.

Като цели през актуалната година министърът открои развиването на три основни плана за рационализация на изтребителите, на сухопътните войски и на военноморските сили. Ще продължи и политиката на министерството за увеличение на заплатите, твърди Каракачанов.

„ Основното нещо в армията са хората, каквото и въоръжение да имаме, без тях няма да реализираме нищо “, безапелационен е той.

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев означи, че предизвикателство в районен проект остава бежанският поток. Според него капацитетът на военния инструмент не е задоволителен, нужни са спомагателни дипломатически, политически и разследващи принадлежности.

Генерал Боцев счита, че предвид на динамичната изменяща се конюнктура на Балканите, страната има потребност от нов стратегически обзор на защитата и визия за развиването на въоръжените сили в дълготраен проект. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР