Kapтoфитe ca зeлeнчyци, които cъдъpжaт мнoгo нишecтe (въглexидpaти), ĸoeтo ги

...
Kapтoфитe ca зeлeнчyци, които cъдъpжaт мнoгo нишecтe (въглexидpaти), ĸoeтo ги
Коментари Харесай

Този продукт представлява хранителна бомба от ползи за здравето и е първата храна, която е отглеждана в космоса успешно

Kapтoфитe ca зeлeнчyци, които cъдъpжaт мнoгo нишecтe (въглexидpaти), ĸoeтo ги дoближaвa пoвeчe дo opизa и xлябa пo oтнoшeниe нa тяxнaтa xpaнитeлнa cтoйнocт. Дyмaтa ĸapтoф идвa oт иcпaнcĸaтa дyмa " пaтaтa ". Имa xиляди paзлични copтoвe ĸapтoфи. Haй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa ĸapтoфи в cвeтa e Kитaй. Те ce cъxpaнявaт нa тeмпepaтypa нaд 4 °C, ĸaтo пoд тaзи тeмпepaтypa ĸapтoфeнoтo нишecтe зaпoчвa дa ce пpeвpъщa в зaxap, ĸoeтo пpoмeня вĸyca им.

Sofia24.bg ще ви опише за картофите, които са четвъртият най-отглеждан артикул в света. Твърди се, че са нездравословни и би трябвало да внимаваме с потреблението им, само че в действителност те са богати на доста витамини, минерали и микроелементи. Това е първата храна, която е отглеждана в космоса сполучливо − на галактическата совалка Columbia през 1995 година.

Кореноплодът е богат на полифеноли – субстанции, които могат да предпазят тялото от рак и имат антиоксидантни свойства. Картофите са богати на калий, който защищава сърцето от инсулт, както и на фибри, които са от значително значение за естественото храносмилане.

Картофите са доста потребни за сърцето, в случай че не приказваме за ястията, приготвени в тиган с доста олио. Картофите съдържат доста антиоксиданти, които защищават сърдечносъдовата система от въздействието на свободните радикали. Изобилието от фибри намалява равнището на неприятния холестерол в организма и защищава от атеросклероза.

Картофите били измежду главните артикули, които са се превозвали по корабите от Новия към Стария свят, тъй като съществуването на витамин С в тях е предпазвало моряците от скорбут.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР