Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини ще заиграе в американския отбор

...
Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини ще заиграе в американския отбор
Коментари Харесай

Киелини няма да спира с футбола, ще продължи кариерата си в МЛС

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини ще заиграе в американския тим от Мейджър-лигата (МЛС) ФК Лос Анджелис, като на първо време за интерес заяви журналистът Фабрицио Романо. След това източник, осведомен с договарянията сред двете страни, заяви за организация АП, че договарянията са в напреднал стадий. Но същият човек изяснява, че контракт към момента не е подписан.

Киелини напуща Ювентус след 17 години, в които завоюва голям брой титли – измежду които девет трофеи в Серия А, и се трансформира в същинска икона както на клуба, по този начин и на целия италианския футбол. Може би на клубно равнище най-голямото отчаяние за опитния бранител са двата изгубени финала в Шампионската лига, в които той игра. С " черно-бялата " фланелка е изиграл повече мачове за Старата госпожа от всеки различен като се изключи Алесандро дел Пиеро и Джанлуиджи Буфон.

Човекът на АП твърди още, че договорката с 37-годишния защитник би трябвало да стане тази седмица. Бъдещият клуб на Киелини влезе в Мейджър-лигата през 2018-а година като част от следващото уголемение. В града има още един футболен клуб – ЛА Галакси, който е много по-популярен и сполучлив. Привличането на бранителя би трябвало да се трансформира в магнит и за спонсори, и за почитатели. Отборът се оформя към мексиканския нападател Карлос Вела, като към него са налагани млади гении, най-много от Южна Америка.

Днес на " Уембли " бранителят ще изиграе последната си среща с националната фланелка, където има досега 116 мача. Неговата Италия се среща с Аржентина в първото издание на новия шампионат на ФИФА – " Финалисимо ", който опълчва първенците на Европа и Южна Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР