Канцеларията на президента на Украйна нарече информацията на Файненшъл таймс

...
Канцеларията на президента на Украйна нарече информацията на Файненшъл таймс
Коментари Харесай

Михаил Подоляк: Невярна е информацията, че САЩ са поискали да спрем атаките срещу руските рафинерии

Канцеларията на президента на Украйна назова информацията на " Файненшъл таймс " за настояването на Съединени американски щати да не нанасят удари по съветските петролни рафинерии погрешна. По този метод Михаил Подоляк, консултант на началника на кабинета на президента, разяснява материала английското издание пред опозиционния ефирен канал " Дожд ", представен от УНИАН.
 
" Това е погрешна информация. След две години пълномащабна война никой не се може да диктува на Украйна изискванията за водене на тази война ", сподели той. Подоляк означи, че в този момент Руската федерация нанася удари по енергийната и гражданската инфраструктура на Украйна.. Той акцентира, че това е умишлена тактичност, която геноцид против цивилен лица.
 
" Що се отнася до ударите по петролните рафинерии, в границите на интернационалното право е безусловно право на Украйна да лишава от запас съветската войска, да унищожава инструментите за водене на война. Горивото е главен инструмент за осъществяване на избрани военни интервенции на територията на Украйна. Следователно Украйна ще унищожи цялата тази инфраструктура и военна инфраструктура, която разрешава на съветската войска да организира избрани интервенции на наша територия ", сподели Подоляк.
 
Според него в границите на интернационалното право Украйна, водейки отбранителна война, унищожава инфраструктурата на войната, в тази ситуация горивно-енергийния комплекс на Русия, който обезпечава гориво за оборудването на окупационните сили.
 
" Дали това ще продължи? Безспорно. Ще се опита ли някоя страна да повлияе на Украйна? Мисля, че всевъзможни полемики са вероятни. Но надали мога да си показва, че след две години огромна война някой ще каже: знаете ли, хайде да спрете да нападаме ", сподели Подоляк.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР