Криминалната полиция на Португалия съобщи в сряда, че е арестувала

...
Криминалната полиция на Португалия съобщи в сряда, че е арестувала
Коментари Харесай

Четирима са арестувани, след като държали човек в робство 17 години

Криминалната полиция на Португалия заяви в сряда, че е арестувала четирима души по съмнение, че са държали мъж в условия, сходни на иго, в продължение на 17 години в северния район на страната Браганса.

В изказване от полицията споделиха, че 54-годишният мъж е претърпял физически и психически тормоз през този интервал и е бил жертва на трудова употреба, в това число като е бил „ даван чартърен “ за селскостопанска работа.

Жертвата не е получавала възнаграждение за работата си. Всяко деяние на мъжа е било следено от обвинените, които са държали документите му.

 След репортаж на bTV: Десетки помогнаха на мъжа, останал без пари и персонална карта България 3 мин. След репортаж на bTV: Десетки помогнаха на мъжа, останал без пари и персонална карта  Крал Чарлз поддържа изследването на връзките с робството на кралското семейство Светът 2 мин. Крал Чарлз поддържа изследването на връзките с робството на кралското семейство  Aкция против експлоатирането на служащи в регион с българска общественост в Италия Светът 2 мин. Aкция против експлоатирането на служащи в регион с българска общественост в Италия  Бяга от Северна Корея, само че е продадена в Китай: Майка оставя сина си, с цел да се избави още веднъж Светът 9 мин. Бяга от Северна Корея, само че е продадена в Китай: Майка оставя сина си, с цел да се избави още веднъж  След репортаж на bTV: Десетки помогнаха на мъжа, останал без пари и персонална карта България 3 мин. След репортаж на bTV: Десетки помогнаха на мъжа, останал без пари и персонална карта  Крал Чарлз поддържа изследването на връзките с робството на кралското семейство Светът 2 мин. Крал Чарлз поддържа изследването на връзките с робството на кралското семейство  Aкция против експлоатирането на служащи в регион с българска общественост в Италия Светът 2 мин. Aкция против експлоатирането на служащи в регион с българска общественост в Италия  Бяга от Северна Корея, само че е продадена в Китай: Майка оставя сина си, с цел да се избави още веднъж Светът 9 мин. Бяга от Северна Корея, само че е продадена в Китай: Майка оставя сина си, с цел да се избави още веднъж

„ Той живееше в унизителна обстановка. Прекарваше нощта във ван без минималните битови, здравни, хигиенични и хранителни условия. Обвиняемите в никакъв случай не са му разрешили да получи здравна помощ – даже когато е претърпял тежък случай “, споделиха от полицията.

„ Мъжът е останал с трайни пострадвания, които засягат подвижността му. Той е съумял да избяга и сега получава профилирана помощ “, допълват управляващите.

Арестуваните са на възраст сред 37 и 44 години. Те ще се явят пред арбитър, с цел да бъдат разпитани по съмнения за закононарушения за иго, трафик на хора и фалшификации.

Полицията не разкрива националността и самоличността на жертвата.

Случаите на трудова употреба и трафик на хора нарастват в Португалия, изключително в селскостопанския бранш. Има няколко случая на небогати мигранти, озовали се в капан на неплатена работа във ферми и с отнети документи.

През ноември предходната година стотици служители на реда нахлуха във ферми в южния португалски район Алентехо, като арестуваха 28 души, обвинени в трафик на хора и трудова употреба. Съветът на Европа съобщи през юни 2022 година, че португалските управляващи са разпознали 1152 хипотетични жертви на трафик в интервала 2016-2020 година

Броят на следствията, делата и присъдите е дребен спрямо броя на разпознатите жертви, сподели тогава Съветът на Европа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР