Кангбаши е сред най-известните призрачни градове на планетата. Намира се

...
Кангбаши е сред най-известните призрачни градове на планетата. Намира се
Коментари Харесай

Най-големият призрачен град процъфтява

Кангбаши е измежду най-известните призрачни градове на планетата. Намира се навътре в Китай. Наскоро мястото стартира да се оживява. Всички пустеещи жилища към този момент са продадени, а локални строители стартират да осъществят нови планове. До края на годината би трябвало да стартира строителството на 10 жилищни здания със стотици жилища в тях.

Причината за неочакваното възкръсване на Кангбаши е жестоката конкуренция сред подрастващи деца и техните родители и желанието на първите да се запишат в най-хубавите университети. След като управляващите реалокираха някои от най-елитните учебни заведения и университети в страната в Кангбаши в града всеобщо започнаха да се заселват учащи се и техните фамилии, както и учители. Всички те се трансфораха в действителни купувачи на парцели. Така да вземем за пример, в този момент в града се намира приблизително общообразователното учебно заведение Ордос №1, от което излизат най-хубавите претенденти за водещите университети в Пекин.

Работата по облагородяването на централната градска част стартира още през 2009 година, когато държавните управляващи влагат в него 610 милиарда USD. Това се случва откакто Световната финансова рецесия „ подпали “ интереса към Ордос. Когато балонът се спука, жилищата, които по време на пика на пазара костваха 1200 USD/кв.м. поевтиняха до 460-770 USD/кв.м.

Днес обаче цените в Кангбаши, по информация на локални брокери, са много по-високи от пика преди 10 години. Средната цена на квадратен метър е 2300 USD, без значение от обстоятелството, че стопанската система на страната се сви през 2019 година и 2020 година

Строгите правила, които работят в учебните окръзи, изискват родителите, искащи да изпратят децата си в мечтаното учебно заведение, да разполагат с неподвижен парцел в региона, в който то се намира. Това покачва неимоверно доста цените на жилищата. Имотите наоколо до положителните учебни заведения в Пекин или Шанхай доближават милиони долари.

Над 30% стопански растеж, който беше регистриран в Китай от пролетта до края на 2020 година, може да се изясни точно с вложенията в недвижими парцели. Това надвишава междинното влагане на бранша в стопанската система за последното десетилетие. Много от областите не можеха да свържат двата края, в случай че нямаха доходи от продажбата на земя. По този метод те компенсираха отсъствието на налог жилище. За да усили приходите си Китай също по този начин отдава чартърен стотици необитаеми острови.
 Най-големият нереален град процъфтява

 Най-големият нереален град процъфтява

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР