Канени сте на гости, а етикетът и възпитанието изисква да

...
Канени сте на гости, а етикетът и възпитанието изисква да
Коментари Харесай

10-те най-лоши подаръка, които може да подарите

Канени сте на посетители, а етикетът и възпитанието изисква да поднесете нещо, въпреки и малко, на домакините. Това може да бъде бутилка вино, кутия хубави бонбони, а в случай че мотивът допуска - личен подарък или някаква движимост за дома.
Има обаче и неща, които не е добре да сервира на домакините, написа profit.bg.
Вижте кои са те и избягвайте да ги поднасяте.
Бели цветя

Снежнобeлите цъфтящи растения може да наподобяват като идеалният подарък за една дама, само че се уверете, че няма да изпаднете в конфузна обстановка поради културни правила и символики. В азиатската просвета, да вземем за пример, белите цветя се дават единствено на заравяне.
Коледна декорация

Да, доста хора считат, че това е прелестен подарък по по време на празниците. Но има две аргументи да не подарявате такива. Първо - от ден на ден хора избират да сложат различни дървета или да не поставят въобще. И второ, в случай че не познавате доста добре усета на домакините, може да подарите извънредно несъответствуваща коледна декорация.
Нещо за декора
Всичко, което би могло да се смята за фон, не е добра концепция, в случай че домакинът не ви е непосредствен другар, чийто усет познавате. Избягвайте да подарявате и изкуство от всевъзможен тип.
Нещо, което ви е било харизано
Подарък, който сте получили, само че не харесвате или просто не ви прави никаква работа, не е добра концепция да подарите на някой различен просто по този начин. Уверете се, че няма картичка или записка с персонално обръщение, което е много конфузна обстановка, и се постарайте да го преопаковате.
Храна

Един от най-стандартните, типичен и харесвани дарове е гурме подарък. За да се застраховате обаче, се уверете, че продуктът не съдържа алергени (ядки, напромер), тъй като домакинът може да се окаже алергичен. Изберете нещо семпло, само че неповторимо, като ръчно рисувани бонбони, въпреки и елементарни с шоколад и карамел.
Технологична джаджа

Първо, може да е скъпо. Но даже и да не е по този начин, в случай че вашият хазаин е фен на технологиите, евентуално към този момент има доста неща. Купете сходен подарък единствено в случай че знаете, че няма подобен или самият той не е загатнал по някакъв метод за него.
Десерт

Може би сте ослепителен пекар, само че оставете престилката. Не носете огромен, първокласен десерт, в случай че не сте категорично помолени. Вероятно домакинът към този момент се е погрижил за него.
Голям подарък на празненство
Ако празненството, на което сте поканени, не е в дома на стопанка, уверете се, че подарявате нещо, за което няма да се изисква цяла вечер грижа или е мъчно за преместване. В същия смисъл не подарявайте и огромен букет, тъй като домакинът няма да има къде да го постави.
Луксозен подарък

Може да обичате домакина/домакинята, само че не прекалявайте с подаръка. Дори нещо като бистър декантер може да е несравнимо красиво, само че да е прекомерно скъпо за случая. Красива рамка с хубава фотография на домакина, кучето или даже и двамата дружно е явно доста премислен подарък.
Нещо на ниска цена
Това е пренебрежение към домакина. Ако купувате нещо, с цел да отбиете номера, по-добре не носете нищо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР