Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за

...
Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за
Коментари Харесай

Министър силно притеснен от Анастас Герджиков. Защо?

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент съществено тормози просветителния министър проф. Николай Денков.

Тази кандидатура ме изненада и дори ме тормози. Не чаках, че човек от нашите среди ще бъде претендент на ГЕРБ, призна пред Българска национална телевизия Денков.

Той изясни, че има две съществени неща, които го тормозят. Едното е, че се вижда, че системата на висшето обучение е ангажирана с тази кандидатура, която явно ще е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Второто е, че това ще докара до разломни линии в системата на висшето обучение. С този акт ще имаме проблеми, сподели просветителният министър, само че не посочи какви проблеми чака.

Относно картината на публикуваните на коронавирус в учебните заведения, той изясни, че областите, където обстановката със инфектирани и карантинирани е най-сериозна, са Кюстендил, Ямбол, Видин и Монтана.

Два пъти са се нараснали карантинираните учители и към 4 пъти карантинираните възпитаници.

Най-притеснителна е обстановката в Габрово, който към този момент се намира в тъмночервената зона.

В Габрово учебните заведения излизат на ротационен принцип - 5, 6, 9 10 и 11 клас излизат на отдалечено образование, като идната седмица ще бъдат върнати назад в учебно заведение. Тези ограничения са планувани за идващите две седмици, изясни министърът.

Ако Габрово излезе от тъмночервената зона, учениците ще бъдат върнати в другия режим, добави той.

Добър образец за ниска заболеваемост е Враца, където има относително невисок дял на карантинираните възпитаници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР