Кандидатите за народни представители от левицата констатират изключително притеснителни фактиВодачите

...
Кандидатите за народни представители от левицата констатират изключително притеснителни фактиВодачите
Коментари Харесай

БСП изпрати писмо до вътрешния министър за купуването на гласове

Кандидатите за народни представители от левицата установяват извънредно притеснителни обстоятелства

Водачите на листи на „ Българска социалистическа партия за България “ в Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на пазаруването на гласове.

Кандидатите за народни представители от левицата установяват „ извънредно притеснителни обстоятелства за брутално, неприкрито и без терзание правене на описи с гласоподаватели, разпределяне на пари и „ систематизиране на територии “.

„ Убедени сме, че органите на Министерство на вътрешните работи имат тази информация и недоумяваме, че не се подхващат плануваните от закона дейности “, се споделя в писмото.

В писмото се алармира, макар сезирането на регионалните структури на Министерство на вътрешните работи, за „ неприемливо безучастие досега при забележими и обществени незаконни деяние за пазаруване на гласоподаватели за избрани партии - на територията на цитираните области това са Движение за права и свободи и ГЕРБ. “

„ Става дума за изкривени изборни резултати, става дума за разрушение на доверието на гласоподавателите в целия избирателен развой и демотивация да вземат участие в изборите. Убедени сме, че подчинените Ви структури, които ще сезираме още веднъж, имат нужната информация и настояваме за незабавни законови ограничения за секване на тези пристъпни практики “, обръщат се те към министър Демерджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР