Кандидати, подкрепящи Пекин, ще заемат почти всички места в новия

...
Кандидати, подкрепящи Пекин, ще заемат почти всички места в новия
Коментари Харесай

Прокитайски кандидати с важна изборна победа в Хонконг

Кандидати, подкрепящи Пекин, ще заемат съвсем всички места в новия законодателен орган на Хонконг. Те завоюваха първите избори след признатата от Китай смяна, която подсигурява, че единствено " патриоти " могат да се кандидатират за постове, съобщи " Гардиън ".

Става дума за т.нар Законодателен съвет на Хонконг - нещо като минипарламент, който ще приема и променя законите в града.

Изборите бяха помрачени от рекордно ниска изборна интензивност, която съгласно наблюдаващите е сигнал за обща политическа незаинтересованост. Едва 30% от 4,4 милиона имащи право на глас в Хонконг отидоха до урните, което е съвсем на половина по-малко от броя на гласувалите на последните парламентарни избори през 2016 година
 Хонконгски медиен магнат наказан за присъединяване в бдение на
Хонконгски медиен магнат наказан за присъединяване в бдение на " Тянанмън "

Две други известни активистки също са приети за отговорни

Тик Чи-Юен от самоопределящата се като центристка партия " Трета страна " стана единственият определен претендент, който не е проправителствен. Всички други умерени претенденти изгубиха от прокитайските си сътрудници местата, които се избират директно от обществеността.

Часове след оповестяването на изборните резултати, Китай съобщи, че Хонконг навлиза в нов стадий на " възобновен ред " вследствие на въведените промени в изборната система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР