Кандидатътот гражданската квота и последен в листата на коалиция ГЕРБ-СДС

...
Кандидатътот гражданската квота и последен в листата на коалиция ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Изборите в Благоевград - последните са първи

Кандидатътот гражданската квота и финален в листата на коалиция ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов от Симитли, измества лидера в Благоевград - транспортният министър Росен Желязков.

Четирима депутати от Благоевградска област ще имак оалиция ГЕРБ-СДС, която получи 35 % от вота на гласоподавателите. Силно изразени бяха дадените преференции за първите петима претенденти, като рекордьор е Стефан Апостолов от Симитли, който събра персоналните желания на 9507 гласоподаватели.Така последният в листата, който е и от гражданската квота, измести лидерът -транспортният министър Росен Желязков, който към своите 2380 преференциялни гласа прибавя служебно и тези от бюлетините без маркирани преференции - 6905.

Другите двама претенденти, които за повторно отиват в Народното събрание с преференции сред 5 и 6000 гласа, са Александър Мацурев от Банско и Георги Динев от Петрич. Ако Росен Желязков избра да влезе от софийската листа, в Народно събрание отива Стоян Стоев от Сандански. 

Двама депутати ще има партия „ ИТН “, като сигурният е адв. Илко Стоянов, който е първи в листата и регионален координатор на политическата групировка. 

Две са депутатските места за Движение за права и свободи, само че от партията не дават повече информация.

Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ също ще изпрати двама народни представители от Благоевград - лидерът проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев от Гоце Делчев. Един народен представител ще има Обединение „ Демократична България “ и това е адв. Иван Димитров, втори в листата, защото ген. Атанас Атанасов влиза от23 МИР-София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР