Кандидатът за заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който се

...
Кандидатът за заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който се
Коментари Харесай

Тимерманс обеща да предложи закон за климата

Кандидатът за заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който се чака да дава отговор за Европейския зелен пакт, съобщи, че ще предложи закон за климата, оповестява БНР.

 © БГНЕС
Тимерманс дава отговор на въпроси на две комисии в Европейския парламент - промишленост, проучвания и енергетика и превоз и туризъм.
Франс Тимерманс: Следващите 5 години ще бъдат основни. Аз ще предложа закон за климата в границите на първите 100 дни от поемането на ресора си, с цел да съхраним под формата на законодателство задачата за индиферентност във връзка с климата до 2050 година Този закон ще зададе дълготрайния път за всички наши политики. Също по този начин незабавно ще стартира работа за реализиране на високата ни упоритост за 2030 година и допустимо най-бързо ще дам законодателни оферти, които ще ни разрешат да понижим излъчванията с най-малко 50 и даже 55%.
Той разгласи още, че ще предложи нов екшън проект на кръговата стопанска система, който да се концентрира върху устойчиви артикули и използването на запаси, изключително такива в браншове с огромно въздействие като текстил и строителство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР