Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже изненадващо обяви, че

...
Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже изненадващо обяви, че
Коментари Харесай

Единият от кандидатите за президент в Турция се оттегли, Кълъчдароглу го покани в своя лагер

Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже изненадващо разгласи, че се отдръпва от конкуренцията.

Това може да се счита като евентуален тласък за главния конкурент на президента Реджеп Тайип Ердоган - Кемал Кълъчдароглу, преди вота в неделя. Проучванията на публичното мнение демонстрираха, че Индже е на трето място. Някои опозиционни фигури се притесняваха, че неговата кандидатура може да раздели гласовете на съперниците на Ердоган.

Индже прикани поддръжниците си да гласоподават за партията му на парламентарните избори. По-късно денем главният конкурент на Ердоган на идните избори в неделя - Кемал Кълъчдароглу, предложения Мухарем Индже в неговата коалиция, съобщи БГНЕС.

59-годишният Индже разгласи решението си, откакто стана обект на клеветническа акция в интернет, която включваше фалшифицирани фотоси, на които той се среща с дами и се вози в първокласни коли.

„ Нека оставим настрани старите вражди. Приветстваме господин Индже в обединението “, съобщи Кълъчдароглу в Туитър.

Светски настроеният националист събра 30,6 % от гласовете, когато провокира президента Реджеп Тайип Ердоган на президентските избори през 2018 година

След това той напусна главната опозиционна партия и започва свое лично придвижване, което стартира да лишава гласове от светския водач Кемал Кълъчдароглу - общия претендент на блока срещу Ердоган.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР