Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов скочи

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов скочи
Коментари Харесай

Бербатов след решението на БФС: В България няма да дойдат Меси, Роналдо, Мбапе или Неймар

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов скочи на актуалното управление на футболната ни централа от Шумен, част от обиколката му в страната. Бербатов подлага на критика решението броя на чужденците отвън Европейски Съюз в родните клубове да бъде неограничена и сподели, че това убива българските гении и ги отхвърля от футбола.

" Здравейте, другари, желая да се обърна към всички клубове и цялата футболна общност в България, до момента в който съм на стадиона на Шумен – част от нашата обиколка, в която се срещаме с всички клубове в страната, с цел да споделим концепциите си, защото съм претендент за президент на БФС. Състоянието на стадиона е трагично, каквото е и това на българския футбол от доста, доста време насам и положение, което става още по-лошо след вчерашното решение, а точно, че броя на чужденците отвън Европейски Съюз към този момент е неограничена, което значи, че един клуб може да разчита на 11 чужденци в стартовия си състав, в случай че реши ".

" Всички знаят, че с екипа ми сме на мнение, че чужденците отвън Европейски Съюз, които играят в мач би трябвало да бъдат по най-вече трима души. Това е пагубно за развиването на нашите млади футболисти. Това решение е взето след допитване до клубовете, само че Септември София и Славия София споделят, че никой не се е допитал до тях. Сигурен съм, че има и още клубове, които могат да кажат същото и аз ги приканвам да го създадат, защото търсим бистрота. Професионалната футболна лига споделя, че това е самодейност на Българския футболен съюз, а от БФС споделят, че е самодейност на ПФЛ. Пак някой лъже – качество, което сме привикнали да гледаме през последните години в българския футбол. Топката се подава от едното поле в другото. Бяга се от отговорност. Всички знаем по какъв начин е взето това решение – потайно ".

" Какво споделя с това решение БФС на младите български футболисти? Казва им: „ Не си губете времето, няма смисъл, ние няма да разчитаме на вас, не тренирайте, няма да развиваме българския футбол. Вие не ставате, ще разчитаме на чужденци отвън Европейски Съюз, те са по-добри от вас “. После се чудим за какво младото потомство стопира и се отхвърля от футбола толкоз рано, за какво няма разпространение на футбола. Ето поради такива решения. На всички български футболисти се споделя, че не са задоволително положителни, с цел да играят за националния тим и това го споделя управителният орган на футбола. Аз съм бил чужденец в друга страна, знам какъв брой ми е коствало да се потвърдя, само че това са други пазари. Нашето състезание е малко и едва, само че си го харесваме и си го гледаме. Тук няма да дойдат Меси, Роналдо, Мбапе или Неймар. Ще дойдат други футболисти, които са по-слаби от нашите, на места може някой може да е една класа над другите ".

" Всички знаем, че това стопира развиването на младите футболисти, това е нещо, което всички вие знаете. Едното решение на казуса е да се лимитират чужденците до трима. Другото решение е следното – този Изпълком, който се състоя и решенията, които са взети на него са нелегитимни, тъй като това е срещу Устава, поканите не са изпратени в точния момент. Това, вие клубовете, можете да го оспорвате на Конгреса и това решение да не влезе в действие или да отпадне автоматизирано ", сподели Бербатов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР