Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната ще бъде Асен Василев,

...
Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната ще бъде Асен Василев,
Коментари Харесай

Вече е ясно! Кирил Петков обяви кандидата за премиер на ПП ВИДЕО

Кандидатът за министър председател на " Продължаваме промяната " ще бъде Асен Василев, разгласи в изказване министър-председателят в оставка Кирил Петков.

„ Аз предложих на „ Продължаваме Промяната” идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев. Човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един отбор”, уточни Петков.

Преди дни един от сътрудниците в актуалната ръководеща коалиция - Българска социалистическа партия, разгласи, че няма да договаря за поддръжка на кабинет на Политическа партия, в случай че Петков още веднъж бъде препоръчан за премиерския пост.

В момента Василев е заместител министър-председател по еврофондовете и министър на финансите. Той е бил министър на стопанската система, енергетиката и туризма в състава на служебното държавно управление на Марин Райков от март 2013 година до 29 май 2013 година Заема поста министър на финансите в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 година, назначен от Радев.

Новината за номинацията на Василев идва броени часове преди президентът Румен Радев да връчи първия мандат за съставяне на последващо държавно управление. Папката отива при Политическа партия като първа политическа мощ.

Партията ще разполага със седем дни, с цел да предложи кабинет. Ако той не бъде утвърден, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които към този момент оповестиха, че ще го върнат. След това президентът ще би трябвало да избере трета групировка, на която да даде късмет за съставяне на държавно управление.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР