Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски върна изпълнен

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски върна изпълнен
Коментари Харесай

ГЕРБ представи проектокабинета си

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски върна изпълнен мандата на президента Румен Радев и му показа състава на кабинета, който ще бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание. В него има познати лица, взели участие в разнообразни държавни управления през годините. Габровски е съумял да притегли хора, които в другите години са били част от разнообразни партии и обединения. Има и хора от другите служебни държавни управления на Радев.

Ето и цялостния лист на кандидат-министрите:
Малина Валентинова Крумова – заместник  министър-председател по ръководство на средствата от Европейския съюз;Миглена Янакиева Тачева – заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и министър на правосъдието;Меглена Иванова Плугчиева-Александрова – заместител министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите;Останалите кандидатури за министри са:Маринела Пиринова Петрова – министър на финансите;Благородна Христева Макева-Найденова – министър на вътрешните работи;Атанас Димитров Запрянов – министър на отбраната;Драгомир Валериев Заков – министър на външните работи;Мартин Иванов Дановски – министър на стопанската система и индустрията;Добромир Проданов Симидчиев – министър на районното развиване и благоустройството;Прошко Начев Прошков – министър на превоза и съобщенията;Събина Тодорова Събева – министър на труда и обществената политика;Благомир Николаев Здравков – министър на здравеопазването;Славчо Томов Томов – министър на образованието и науката;Ириней Борисов Константинов – министър на културата;Васил Георгиев Грудев – министър на земеделието, храните и горите;Милена Иванова Стойчева – министър на нововъведенията и растежа;Красимир Йорданов Симонски – министър на електронното управление;Николай Ангелов Павлов – министър на енергетиката;Мартин Георгиев Захариев – министър на туризма;Борил Пламенов Кръстев – министър на младежта и спорта.
" Бих желал да заявя, че моя съществена цел е да се деескалира напрежението, да се тръгне към по-нормални диалози, да се избегне борбата и рецесията ", съобщи Габровски.

" Тези експерти са с построена професионална кариера, работили са на високи постове. Ще работим с главните рецесии – приемането на бюджета, стабилизиране на цените, преодоляването на инфлацията, Шенген и еврозоната, в къси периоди. Тези експерти са блестящо партийно отдалечени ", сподели още той.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениИндустрии 12 Китай стартира бързо да строи LNG танкери Политика 320 ГЕРБ показа проектокабинета си Пазари 152 Страхът от съветски контрасанкции движи петрола нагоре Политика 636 Доверието към Народното събрание доближи невиждано дъно Пазар на труда 6004 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Компании 5812 Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси Личности 5684 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Компании 4025 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР