Кандидатът да оглави БНБ Любомир Каримански, който СКРИ от своята

...
Кандидатът да оглави БНБ Любомир Каримански, който СКРИ от своята
Коментари Харесай

Кандидат –шеф на БНБ не знае, че МС има говорител и обижда шефа на кабинета

Кандидатът да оглави Българска народна банка Любомир Каримански , който СКРИ от своята биография скандалните обстоятелства, че е бил пълномощник на захранваната с капиталите на изгонения от България Майкъл Чорни – Росексимбанк на Емил Кюлев, изпълнителен шеф на единствената неминала стрес-тестовете – нито българските, нито европейските (ние сме член на Европейския банков съюз и като подобен сме подопечни на разпоредбите тестванията Европейска централна банка), и правосъдно потвърдено " задържалата ” влогове за милиони на свои клиенти Инвестбанк на Петя Славова – единият от тях беше и погубен, а също на Д-банк на много спорния и прекомерно непосредствен до Движение за права и свободи Фуат Гювен , се оказа безусловно неспособен за поста, защото стартира и война с държавното управление.

Едно от основните условия за гуверньор на централна банка е да има уравновесено държание и да не позволява спорове с институциите. Освен това, въпросните му длъжности в търговски банки с съответен имидж не са " внушения и клюки ”, както за следващ път ги назовава – това са доста елементарни обстоятелства, ясно забележими от Търговския указател. И са прекомерно показателни за обвързаности.

 

Освен обстоятелството, че в ЕЦБ не се приема за добре търговски банкери да поемат централни банки по простата причина, че постоянно това ще поражда подозрения за спор на ползи, изключително при връзки с проблематични банки.

Каримански показва и неначетеност – пропуснал е, въпреки народен представител от болшинството, да се осведоми, че държавното управление на същото това болшинство има акредитиран представител. Според него не му е известно някой да е бил упълномощаван да приказва от името на държавната коалиция.

 

Думите му бяха ориентирани към Лена Бориславова, която е точно представител на държавното управление, с изключение на шеф на политическия кабинет на министър – ръководителя.

Оставяме на страна високомерното и неприсъщо на мъж говорене, че Бориславова " е на доста ниско равнище ” ( " Не желая да слизам на толкоз ниско политическо равнище ”, " няма да продължа в стилистиката и тона, който си разреши началникът на кабинета ”), което явно е и погрешно, защото тя е почитан правист преди да  стане народен представител, шеф на кабинета на премиера и представител на държавното управление.  

Такова изявление не дава отговор на етичните и професионалните стандарти не просто за гуверньор на централна банка, не просто за банкер, само че и за народен представител, какъвто Каримански продължава да бъде.
Още през лятото 19 минути първи написа, че Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи стоят дружно зад кандидатурата му за шеф на Българска народна банка, което през последния месец към този момент беше и демонстрирано чрез съответни гласувания дружно на изброените партии  към избора за началник на централната ни банка.

На фотографията:

Подписът на Каримански като изп.директор на Инвестбанк под кражбата на влог за над 1 млн. на компания, трансферирани фиктивно " на каса ” на клошаря – малък апаш В. Колев, и източени от който би трябвало – по проблема Петя Славова води дело против e-vestnik на Иван Бакалов, направил следствието и го загуби – т.е. и това е потвърдено правосъдно, както и проблема с милионите присвоени долари на убития Боби Манджуков

   

Радостина Тонева

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР