Кандидат за управител на БНБ коментира мнението на Слави Трифонов

...
Кандидат за управител на БНБ коментира мнението на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Слави не е поставял ултиматум за Северна Македония

Кандидат за шеф на Българска народна банка разяснява мнението на Слави Трифонов за връзките ни със Северна Македония, и по-специално дейностите на Кирил Петков.

Още през цялото време обединението ни е посочила, че не се вършат ангажименти на мрачно. Всички диалози са в съдружен формат. Това съобщи в ефира на Нова тв и " Здравей, България " претендентът за началник на Българска народна банка от Политическа партия Андрей Гюров.

" Що се отнася до Македония. Няма правени сделки на мрачно, само че въпросът е обсъждан. Пътят за развиване на България минава през приемането на РСМ в Европейски Съюз ", безапелационен е той, написа Блиц. 

По думите му няма никакви секрети ангажименти по тази тематика. 

" Поетите задължения ще бъдат спазени, преди да бъде отворена вратата на РСМ към договаряния ", посочи той. 

" Слави не е сложил ултиматум. Според мен просто споделя, че тематиката за РСМ би трябвало да се разисква и да има развиване през идващите седмици ", посочи Гюров. 

По думите му има цялост от рецесии, само че не би трябвало да се поставят червени линии, а да се стига до консенсус. 

" По тематиката Българска народна банка това, което ни сплотява е, че не търсим позиция за човек, а човек за пост. Заявените претенденти не завоюваха поддръжката на обединението, надлежно се стигна до това сега. Не се стигна до единна кандидатура. Има двама претенденти. Те показват вижданията си и това дава добър избор на народните представители ", добави Гюров.

" Виждаме, че господин Каримански е доста упорит, три Народното събрание се стреми към този пост. Не чакам да отдръпна кандидатурата си, не виждам за какво и аз да го върша. Приел съм номинацията от Политическа партия най-много поради отговорност към дилемите, които предстоят в Българска народна банка ", сподели той.

" Имаме поддръжката на своите парламентарни групи. Демократична България също ще ме поддържат. За мен най-важно на този стадий е да печеля поддръжката на обединението. Предстои и Българска социалистическа партия да вземат своето решение. С тях организирах положителни градивни диалози ", съобщи Гюров и добави, че все още опозиционните партии не са алармирали кого ще поддържат. 

По думите му сега има да се гласоподават доста значими неща - Закона за правосъдната власт, закриването на Спецсъда, Българска народна банка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР