Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков даде ексклузивно интервю пред водещата на

...
Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков даде ексклузивно интервю пред водещата на
Коментари Харесай

Проф. Герджиков пред ПИК TV за бягството на Радев от дебат: Не си спомням да е давал интервю в студио освен един път, очевидно има проблем с живото предаване

Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков даде извънредно изявление пред водещата на ПИК TV Ива Николова, в което разяснява бягството от на жителя на " Дондуков " 2 Румен Радев. Пред медията ни подкрепеният от ГЕРБ-СДС кандидат-президент съобщи, че в началото си е помислил, че има терзание от тъкмо против него, само че по-късно е схванал, че за последните 5 години президентът не е давал изявление в студио с изключение на един път, което значи, че има проблем с живото предаване.
свързани новини15122преди 1 часа
Проф. Герджиков участва на форума на Съюз на демократичните сили " 32 години от измененията, 32 години Съюз на демократичните сили " по случай датата, предопределила по-нататъшния процес на политическите събития у нас - 10 ноември 1989 година

- Проф. Герджиков, по какъв начин гледате на днешната дата, доста е противоречива като разискване?

- Аз не виждам нищо противоречиво. Дали става дума за вътрешнопартиен прелом, или за това, че хората се пребориха за свободата си, резултатът е един и същи - от 32 години ние сме свободни. Във всяко отношение. Можем да пътуваме, стопански също сме свободни.

Един младеж не може да си показа какво беше преди този момент. Когато Тодор Живков беше свален тук, аз бях в Германия, където завършвах и в същата нощ падна Берлинската стена. Всъщност тя не падна, отвориха вратите към западната част на града. Радостта от двете страни беше голяма, тъй като за първи път родственици или другари се срещаха персонално със сълзи на очи. Беше доста трогателен по какъв начин се прегръщат.

- Успяхме ли да възстановим държавността и да реализираме обединяването от днешна позиция и дата?

- Ние сме по-разединени отвсякога. Надявам се, че заплаха за българската страна няма, само че страната ни е слаба, демокрацията ни е слаба и сме по-разпокъсани и разединени отвсякога. Това може да се промени и би трябвало да се промени.

- Как?

- Най-напред като забележим общите неща, които ни сплотяват, вместо да гледаме разграничителните линии. Ако ние не насъскваме хората, в случай че политиците схванат, че тяхната роля е на обединителите, а не на разединители на нацията, тогава в действителност това може да се случи и се е случвало.

- Вие податлив ли сте да внушавате това с вдигнатия пестник?

- Аз, както постоянно споделям, съм по-скоро човек на протегнатата ръка. Аз съм съдбоносен, само че няма място за увереност, когато приказваме между тях. Ние приказваме между тях, тъй като сме сънародници и другари.

- На финалната права сте. Какво чувство имате в края на акцията?

- Според мен нещата вървят доста добре. Посрещнаха ни със огромен възторг на всички места. Днес обсъждахме резултатите на една организация. Те към момента не са задоволително положителни, само че демонстрират една наклонност, че през целия месец аз съкратявам дистанцията. Сигурен съм, че сред първи и втори тур резултатите ще станат доста по-категорични.

- Чакахте доста дълго за с Румен Радев. Не пристигна, макар че бяхте в един град. Кое е най-важното, което желаете да обсъдите с него?

- Най-напред би трябвало да обсъдим това по какъв начин можем да излезем от тази обстановка. Независимо какъв е изходът от изборите, господин още два месеца ще има доста съществено въздействие. Това не са месеци, които би трябвало да пропуснем, тъй като да вземем за пример в този момент поради цената на електрическата енергия и останалите първични материали и материали е доста мъчно бизнесът да оцелее. Служебното държавно управление би трябвало да направи нещо през днешния ден или на следващия ден и това не не трябва да се отсрочва.

Тук не става въпрос за избирателен спор, тук става въпрос за незабавни ограничения за избавяне на стопанската система и както споделих през днешния ден, и на битовете консуматори също, тъй като обществено слабите семейства също умират. Не единствено се е вдигнала пет пъти електрическата енергия, на село на баба дървата също са се вдигнали два пъти. На новата цена не може да си ги купи. Някой би трябвало да намерения за тези хора.

- Защо не идва при вас на диалог Румен Радев?

- Отначало одобрявах това като някакво отношение към дебата с мен, само че след това си дадох сметка, че не си припомням случай с изключение на веднъж, в който съм виждал господин да дава изявление в студио. Изглежда той има проблем с живото предаване.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР