По света има цели 58 места, наречени Валенсия. Но само

...
По света има цели 58 места, наречени Валенсия. Но само
Коментари Харесай

Портокаловият град Валенсия

По света има цели 58 места, наречени Валенсия. Но единствено едно е пропито с аромата на портокалов цвят.

Милиони дървета порастват целогодишно в третия по величина испански град. Ще разберете какъв брой мощно обвързвана е локалната стопанска система с цитрусите още щом пристигнете на северната гара и зърнете декора във фоайето. В непосредствена непосредственост до това архитектурно украшение със статут на художествено-исторически монумент се намира Колизеумът на града.

Арената за битка с бикове побира 11 000 фенове и е една от най-големите и най-старите в Испания. Сезонът на коридата във Валенсия съответствува с два от най-популярните и зрелищни празници в града - фестивала " Лас Фаяс " от 14 до 19 март и юлския панаир от 1 до 28 юли. Огън, пиротехника, духова музика, великански статуи и структури или концерти на локални и международни реализатори, борба с цветя и фойерверки. Вие избирате.
Интериор с портокалови гори и приложения в Северната гара във Валенсия Фотограф: VisitValencia Из квартал " Рузафа "
Натрупаните усещания можете да споделите на по чашка в някое от артистичните кафенета (El Desván del Café, Unhate Café, Bluebell Coffee, Ubik Café) в близкия квартал " Рузафа ". Тази градска " градина " (в превод от арабски) е осеяна с пекарни, заведения за хранене, нощни питейни заведения и клубове и припомня на " Маласаня " в Мадрид или на " Сохо " в Лондон. По улиците са разпръснати дребни художествени галерии, книжарници, бутици и магазини за органични храни. Кварталът разполага и с два истински ресторанта, ръководени от готвачи със звезда " Мишлен " - Canalla Bistró на Ricard Camarena и Mercatbar на Quique Dacosta.
Фонтанът Turia Фотограф: VisitValencia Реклама
Много от продуктите, употребявани в гореспоменатите заведения, идват от пазара в Рузафа, формирал се през 1957 година. Тук добре се усеща пулсът на града и локалните хора продават се пастет от патладжани с чили или чушки, пълнени със сирене фета, а има опция за дегустация на автентично айоли или една от локалните бири Turia , кръстена на парка " Градините на Турия ". Но един щанд от общо 160 сигурно ще прикове вниманието ви. Insectum предлага ядливи инсекти и цветя (пресни и сушени), като да вземем за пример чипс " Хрупкави същества " или червеи, обгърнати в шоколад.
Пазара в Рузафа, който съществува от 1957 година Фотограф: VisitValencia Чарът на " Барио дел Кармен "
Има още едно място, което съставлява достоверната, само че жива история на Валенсия и нейните хора - бохемския квартал " Барио дел Кармен " (Barrio del Carmen), който има темперамент на огнената испанска синьорита Кармен, която съблазнява със буйно фламенко. Посетителите минават през портите на кулите Серанос и Кварт, с цел да се шмугнат в лабиринт от тесни калдъръмени улички, криещи находки. Например Mossén Sorell, който предлага необятна гама от гурме артикули. Този удивителен бутиков пазар е ситуиран тъкмо в сърцето на остарелия град и е построен на мястото на готически замък, унищожен от пожар през 1878 година

Тук освен можете да пазарувате локална храна, само че и да я пробвате. Отбийте се в Ostrería del Carmen, където ще ви предложат осолена риба и пресни валенсиански и галисийски стриди с чаша хубаво вино на рационални цени. В прилежащия бар Vinostrum пък ще дегустирате изискани локални виновност, богата селекция от бири и вкусни тапас. Ако дойдете тук в събота сред 8.00 и 14.00 часа, ще срещнете фермерите от селскостопанския район Л`Орта, които продават продукцията си.
Отличителен белег на " Ел Кармен " е и уличното изкуство по стените Фотограф: VisitValencia
Отличителен белег на " Ел Кармен " е и уличното изкуство по стените. То е основано със специфична смесена техника от фини бои, аерозол и доста други. Не би било извънредно да се натъкнете на художник, който рисува стена с четка в ръка измежду бял ден. И въпреки че не е разрешено, никой не гледа на това с неприятно око. За графит в първия миг можете да помислите Къщата на Котките (Casa de los Gatos) в квартала. Достъпът е единствено за улични котки, които търсят скришно място за отдих в подножието на синя стена. Къщата е висока към метър или два, само че е проектирана в типичен валенсиански жанр. Има испански керемиден покрив, дребен шадраван и " градина " в профил (саксийно растение). Входът й е мрачен и, наподобява, не води до другата страна на стената, само че може би това е просто измама за човешки натрапници.
Къщата на Котките - Casa de los Gatos Фотограф: VisitValencia Реклама
Легендата споделя, че тогавашната господарка оставила дома си на своите четирикраки валенсиански съграждани. Дали това е правилно или не, остава мистерия. Не по-малко загадъчна и чудата е най-тясната къща, която се намира на площад " Лопе де Вега ". Със своята фасада от 107 сантиметра тя се подрежда преди всичко в Европа и на второ в света (първото място държи " Каса дел Метро " в Бразилия със своите 100 см). Днес тя принадлежи на прилежащия бар La Estrecha. Собственикът Алберто Мартинес споделя, че би желал да я трансформира в дребен музей. Според легендата тук в миналото живеела красива госпожица. В деня на причастието си тя била принудена да се преоблече на улицата, защото празничната й одеждa не минавала през рамката на вратата.
Фотограф: VisitValencia Тайният тунел към предишното
Лесно се минава към прилежащия Кръгъл площад (Plaça Redonda). Построен през 1847 година, локалните хора го разказват като скришен тунел към предишното. Тук се прави непрекъснатата комерсиална активност в продължение на съвсем два века. Магазини за бродерия, фаянс, керамика или такива, профилирани в хорчата (студена напитка от тигрови ядки) са единствено част от компаниите, които приветстват новодошлите.

Всяка неделя заран мястото се трансформира в спонтанен пазар, където ще намерите всичко - от битови предмети до евтини облекла за домашни любимци, сувенири, религиозни печати и статуетки и какво ли още не. След покупките можете да се отпуснете в някой от околните заведения за хранене и да опитате най-хубавите панирани октоподи в града - еs muy ricco.

Задължителни точки от маршрута ви, с цел да опознаете града, са още Копринената борса, Централният пазар, пазарът " Колон ", Катедралата, Параклисът на Светия граал, Градът на науката и изкуствата, Биопаркът, Градините на Турия. Едно е несъмнено - където и да отидете, каквото и да вършиме, Валенсия ще открадне сърцето ви.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Здравеопазване 3 Медийна сергия 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Здравеопазване 1 Пловдив 2 Икономика 3 Здравеопазване Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Тема
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР