Канал 3То се намира в археологическата зона Вата на надморска

...
Канал 3То се намира в археологическата зона Вата на надморска
Коментари Харесай

В Перу откриха селище, по-старо от Мачу Пикчу

Канал 3

То се намира в археологическата зона Вата на надморска височина от 3,9 км, т.е. на 1,5 километра по-високо от Мачу Пикчу

Изследователи откриха високопланинско населено място в перуанските Анди, което е по-старо от известния Мачу Пикчу, оповестява Нюзуик.

Изследователят от " National Geographic " Албърт Лин и локални археолози употребявали дронове и революционната лазерна технология LiDAR, с цел да видят какво съставлява това населено място на инките.

То се намира в археологическата зона Вата на надморска височина от 3,9 км, т.е. на 1,5 километра по-високо от Мачу Пикчу.

" Тук съвсем няма дървета и растителност, на всички места са единствено величествени планини и има прелестна панорама към близките долини ", сподели Лин.

На мястото са открити гробове, места за церемонии, жилища и висока стена към него.

Но благодарение на новата технология било допустимо да се видят доста повече детайлности, да се сформират 3D изображения на региона и да се разпознават всички здания. Освен всичко друго, учените са съумели да се уверят, че селището е издигнато точно от инките, както и от племената, живели преди тях, защото са открити следи от кръгови структури, присъщи за тях.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР