Канадските власти възнамеряват да подемат инициатива за промяна на международните

...
Канадските власти възнамеряват да подемат инициатива за промяна на международните
Коментари Харесай

Променят международните правила за разследване на авиокатастрофи

Канадските управляващи имат намерение да подемат самодейност за смяна на интернационалните правила за следствие на авиокатастрофи поради обстановката със сваления аероплан на украинските интернационалните авиолинии (UIA) в Иран през 2020 година, заяви организация Reuters.

Според източници от канадското държавно управление, министърът на превоза на Канада Омар Алгабра би трябвало да внесе нужните документи през днешния ден – 29 март, по време на провеждането на виртуален конгрес за сигурност на въздушното пространство.

Според настоящите интернационалните правила за гражданска авиация, Иран резервира цялостен надзор върху следствието на злополуката, което не устройва канадската страна. Освен това Отава от 2 години безрезултатно се пробва да получи заплащания от Техеран на роднините на починалите пасажери, доста от които са канадски жители.

Полет PS752 на UIA (Boeing 737-800) се разруши малко след политане от летище Техеран за Киев на 8 януари 2020 година Сред починалите 176 са жители на Иран, Украйна, Канада, Англия, Германия, Швеция и Афганистан. На 11 януари иранските военни оповестиха, че са свалили по простъпка Boeing,-а летящ покрай военно оборудване, като са приели самолета за „ вражеска цел “. Техеран съобщи на Киев план на механически отчет за аргументите за злополуката. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба назова това опит да се скрият същинските аргументи за нещастието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР