Камионът е с българска регистрация. Светла им памет на загиналите,

...
Камионът е с българска регистрация. Светла им памет на загиналите,
Коментари Харесай

Борисов: Най-важното е, че загиналите хора в камиона не са натоварени в България

Камионът е с българска регистрация. Светла им памет на починалите, те са човешки същества. Камионът е регистриран 2017 година във Варна на името на компания на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е жител на Северна Ирландият. От 2017 година този камион не се е прибирал в България. Няма по какъв начин да са натоварени хората тук. Работим извънредно добре с английските служби. Ще излезе известие от Министерство на вътрешните работи и там ще бъде казано всичко. За мен беше значимо, че тези хора не са били натоварени на камиона в България.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ министър председателят Бойко Борисов във връзка откритите 39 тела в Есекс, Англия в камион с българска регистрация. "За Боби Михайлов бях безапелационен, че нещата не могат да не престават по този начин. Чест им прави на всички в БФС, че си подадоха оставките. Сега ще си изберат нов президент и Изпълком. Надявам се те в действителност да почнат да работят за детско-юнешския футбол ", добави Борисов по тематиката за расисткия скандал на мача България - Англия и отдръпването на Борислав Михайлов от БФС.

"Факт е, че ние сме изпълнили всички ограничения. Знаем, че не сме идеални, само че проблеми има във всички европейски страни. Сега ще има един общ механизъм за наблюдаване за всички страни в Европейския съюз. Всички би трябвало да се усъвършенстваме и преди всичко би трябвало да е върховенството на закона. Всички видяхте, че аз поддържах Лозан Панов по проблема Полфрийман, макар че цялата страна беше скочила. За мен върховенството на закона постоянно е било преди всичко. Относно механизма за наблюдаване аз благодарих на всички, които работиха той да падне, тъй като той пада за България, а не пада за Бойко или Цветанка. Това е добра вест за България, само че за жалост не е добра вест за Румъния ", разгласи Бойко Борисов по отношение на отпадането на мониторинговия отчет за България.

Премиерът разяснява и идния на следващия ден избор на нов основен прокурор. "Срещу този избор стачкува една политическа партия. Аз желая да напомня, че сегашните правила за избор на основен прокурор бяха гласувани по времето на Христо Иванов като правосъден министър. За мен е лицемерно да издигаме предложение за основен прокурор. Какво щяхте да кажете след това? За мен Емил Радев е най-подходящ, само че той е от ГЕРБ и след това щеше да се приказва за основния прокурор на ГЕРБ. За това реших, че е лицемерно да издигаме претендент и оставих прокурорите сами да изберат. Преди три години избрахме Мая Манолова за омбудсман и в този момент виждате какво си причинихме на партията. Тогава бях доверчив и в този момент взех решение да не съм. Аз желая да попитам кога бе определен Лозан Панов? По мое време, по предложение на Христо Иванов. Всичко, каквото е желал, аз съм направил. Не разбирам в този момент за какво приказва, че не сме правили промяна в правосъдната система. Аз в никакъв случай не съм бил двуличник и оставих прокурорите сами да си изберат. Избобщо не съм се месил. Щях да издигна Емил Радев или Данаил Кирилов, само че не се намесих грам. Точка по този въпрос ", безапелационен бе Борисов.

"Вложих доста старания по отношение на Северна Македония и Албания. Не желая да звучи самохвално, само че мисля, че имам някакъв престиж в Европейския съвет След като беше взето решението, на другия ден им споделих - Колеги, дано им дадем втори късмет на Скопие и Тирана. Едните дори името си смениха. Всички на Съвета се спогледаха и се съгласиха с мен. Не е хубаво да се изнася информация от Съвета, само че на мен ми е болно по тази тематика. За мен Еманюел Макрон е прав за някои неща. И в Северна Македония, и в Албания би трябвало да има безспорен политически консенсус за участието в Европейски Съюз. Сега приказваме, че в случай че Зоран Заев не е там и че Еди Рама не е там, не знаем какво ще стане. Когато България влизаше в Европейски Съюз, имаше цялостно единодушие по тематиката. Беше решено, че няма значение Българска социалистическа партия, ГЕРБ или някой различен ръководи България ще бъде член на Европейски Съюз. Макрон заслужава единствено похвали за дейностите си в това отношение ", разкри министър-председателят.

"Ние нямаме късмет да не дадем късмет на Англия за Брекзита. В момента е такава дисхармония - визи, митнически съглашения, всичко. Ще пишем - отсрочване, отсрочване. Няма какво друго да вършим ", разяснява Борисов тематиката за Брекзит.

"Най-лошото нещо на света е войната. За наслада военните дейности в Северна Сирия стопираха. Може би тук Европа има липса на водачество. Видяхте какво стана. Доналд Тръмп прати Помпейо и Пенс в Анкара. Реджеп Ердоган отиде в Сочи. Конфликтът бе решен. А какво направи Европа? Липсваше. Тя единствено заплаща за мигрантите и записва трупове като тези в Есекс. Липсва ни общата европейска войска. Благодарение на съглашението ни с Турция има нулев мигрантски напън по границата ", разгласи Бойко Борисов.

"Искам да обърна внимание на две значими неща, които се случиха през днешния ден. Разпространението на печатни издания стана държавно и към този момент ще се прави от "Български пощи ". Това е доста значимо за свободата на печата и медиите. Констрабандата на цигари е намаляла фрапантно. Нелегалните заводи за цигари към този момент се изнасят отвън България, тъй като баш контрабандистите са в пандиза ", разгласи министър председателят.

За край той разяснява и идните локални избори. "ГЕРБ има всчики кметове. Някои към този момент са трети-четвърти мандат и може да се омръзнали на хората. Някъде пък по този начин се бяха капсулирали, че нанесоха огромни вреди на партията. Сега може на някои места с новите хора да не се представим добре, само че нещата ще си дойдат на място. След изборите ще продължим с измененията в партията в цялата страна, тъй като на евроизборите бяха нанесени огромни вреди на партията. Не се тормозя, че ще загубим София. Надявам се, че резултатите ни ще бъдат положителни. Преди няколко месеца имахме избори и видяхме какво стана. Ще има и нови избори. Няма нищо трагично. Изборите са най-хубавото нещо в една народна власт. Искам да балгодаря на всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, които свършиха пъклен доста работа през последните месеци ", приключи Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР